Ljubitelji filmova, ovo je za vas: Dvor Veliki Tabor ovog vikenda ponovo postaje središte filmskih poslastica!

Tabor Film Festival. (Foto: Tabor Film Festival.)

Čovjek koji nije mogao šutjeti i Trenuci izazova na 22. Tabor Film Festivalu, a u Tabor stižu filmaši iz Hrvatske, Poljske, Grčke, Srbije, Mađarske i Finske.

Već 22. put čaroban ambijent Dvora Veliki Tabor postaje središte filmske čarolije. Spremite se za 900 minuta sedme umjetnosti jer ovog vikenda, 6. i 7. srpnja, očekuje vas Tabor Film Festival!

Tabor Film Festival.
Tabor Film Festival. (Foto: Tabor Film Festival)

Selektorica TFF-a, naša poznata filmska kritičarka Diana Nenadić, ističe široku selekciju kratkometražnih filmova svih rodova i vrsta, njih ukupno 74 u natjecateljskom programu iz 33 zemlje i Hrvatske. Među odabranim filmovima nalaze se i uspješnice iz Berlina, Locarna, Annecyja, s Animafesta i Sundancea, iz Moskve, Toronta i s drugih svjetskih festivala, a tu su i dva hrvatska premijerna naslova.

Detaljan program objavljen je na službenoj stranici festivala, filmovi su podijeljeni u tematske blokove, a potvrđuju raznolikost i zanimljivost ovogodišnjeg programa. Od 10:00 pa sve do ponoći očekuju nas projekcije u dvama festivalskim kinima.

Otkrijte tajne Logarske doline, njezine slapove, zmajeve, bajkovite priče, zen zone i gastronomske doživljaje!

Tabor Film Festival.
Tabor Film Festival. (Foto: Tabor Film Festival)

Najbolje filmove bira i publika!

Težak posao stoji pred članovima žirija koji će birati dobitnike Veronikine lubanje u nacionalnom i međunarodnom programu. Članovi nacionalnog žirija bit će scenarist Davor Šišmanović, glumica Dea Presečki i režiser Borna Armanini, dok međunarodni program žiriraju ugledna poljska producentica Marta Krzeptowska, uspješni grčki režiser albanskih korijena Neritan Zinxhiria te finska filmašica Hanna Hovitie.

U Taboru, među ostalima, očekujemo i režiserke Teu Radić (Put kojim idemo) i Taru Klepac (Crvotočina), Pétera Vadócza iz Mađarske (Motherhood) i Milicu Spasojević iz Srbije (Hrana za golubove). Najbolje filmove bira i publika koja dodjeljuje nagradu Vox Veronicae.

Tabor Film Festival.
Glazbeni program Tabor Film Festivala. (Foto: Tabor Film Festival)

Uz filmove i odlični koncerti 

Posebne filmske poslastice projekcije su naših nagrađivanih filmskih uspješnica. Za otvorenje 6. srpnja u 21:15 prikazuje se Čovjek koji nije mogao šutjeti Nebojše Slijepčevića, dobitnik Zlatne palme u Cannesu, a dan kasnije, 7. srpnja u 23:30, za zatvaranje se prikazuje novi film Borne Armaninija Trenuci izazova.

Obje večeri, nakon filmova, očekuju nas i odlični koncerti: u subotu fantastična vokalistica Nina Herr, a dan kasnije i neponovljivi Mangroove.

Svi programi – i filmski, i glazbeni, kao i radionica za osnovnoškolce – besplatni su. Besplatan je i prijevoz autobusom Presečki od Autobusnog kolodvora Zagreb, a osiguran je i besplatan kamp. Za sve besplatne sadržaje možete se prijaviti na poveznici: https://linktr.ee/tabor_film_festival.

Pred nama su dva dana filmske čarolije ove subote i nedjelje, 6. i 7. srpnja. Utaborite se, stoga, zajedno s nama u Dvoru Veliki Tabor i ne propustite 22. TFF!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci