„Ljeto u Samoboru”: Deset dana opuštene zabave i glazbene razonode u parku kod Samoborskog muzeja

Ljeto u Samoboru. (Foto: Edin Tuzlak; Izvor: TZG Samobora)

Kad sunce zasja najvećom snagom, a termometar zapleše oko 30 stupnjeva, osvježenje nudi „Ljeto u Samoboru”, program Turističke zajednice grada Samobora koji će od petka, 28. lipnja, do nedjelje, 7. srpnja, Samobor pretvoriti u oazu zabave i opuštanja.

U hladu parka kod Samoborskog muzeja, uz žuborenje obližnjeg potoka Gradne, pripremljeni su brojni programi za djecu i odrasle: od dječjih radionica i igraonica, predstava i stand-upa preko kreativnog likovnog izražavanja uz čašicu vina do pilatesa na otvorenome i plesanja u ljetnim ritmovima za koje će se u večernjim satima pobrinuti sjajni glazbeni gosti.

Na „Ljetu u Samoboru” zabavit će vas Vanna, Mate Grgat, Luce, Drago Jakovčević, Franka i Damir Kedžo, a za kraj se priprema i spektakularan Tina Turner Show, glazbena posveta rock ikoni uz čije su hitove odrasle brojne generacije.

Brojne radionice i predstave za djecu i odrasle

Svakoga dana već od jutarnjih sati najmlađe čekaju razne zanimacije: dječje radionice izrade drvenih igračaka by Dr. Drvko, potraga za blagom, podne igre Cmoljac XXL, radionice „S perom u prošlost” i „Moj grb” te japansko kazalište „Priča o Samoboru” kao i Dan pripovijedanja: Osvoji me pričom. U okviru „Ljeta u Samoboru” predstavit će se i sudionici 1. Međunarodnog folklornog festivala „Rudarska luč”.

Oživite magiju bajki uz rijeku Kupu – pripremite se za nezaboravan obiteljski doživljaj na LegendFestu u Petrinji

Dok djeca uživaju u programima osmišljenima baš za njih, odrasli se mogu razgibati uz pilates powered by Qfit ili se u popodnevnim satima mogu pridružiti radionicama koje spajaju Samoborcima najdraže vino i umjetnost: „Keramika i vino”, „Slikanje i pijuckanje”, „Drvo i vino”. Uživati se može i u Bunkerovoj Chill Out zoni, a u popodnevnim i večernjim satima čekaju vas predstava za djecu „Vuk i sedam kozlića”, doza humora uz „Novi stand up SplickeScene: Slušaj ovo!” te gledanje filma „Mačke u muzeju” na velikom platnu pod vedrim ljetnim nebom.

Od posljednjeg vikenda lipnja opuštajuće trenutke u parku kod Samoborskog muzeja možete provesti i samo u neobaveznom, ležernom odmaranju na ležaljkama, s čašom najdražeg koktela ili nekog drugog osvježavajućeg pića u ruci te u prijateljskom čavrljanju uz glazbenu pozadinu DJ-a i akustičnog dua „Anđela i Stjepan”. Za laganu ljetnu okrepu pobrinut će se samoborski ugostitelji uz svoju raznoliku ponudu.

„Ljeto u Samoboru” odlično je za druženja uže i šire obitelji, svi su programi besplatni, a na radionice se treba prethodno prijaviti. Više informacije možete naći ovdje.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci