Kreativnost na pješčanim obalama Lopara: Još danas i sutra uživajte u Festivalu skulptura u pijesku!

Festival skulptura u pijesku. (Foto/Izvor: TZ općine Lopar)

U tijeku je trinaesto izdanje Festivala skulptura u pijesku u kojem sudjeluje jedanaest skulptora. Festival je podijeljen u dva dijela: natjecanje u izradi najljepše skulpture od pijeska i natjecanje za najbolju fotografiju na temu pijeska. Dođite s obitelji, podržite talentirane umjetnike i uživajte u ovom jedinstvenom događaju!

Festival skulptura u pijesku.
Festival skulptura u pijesku. (Foto/Izvor: TZ općine Lopar)

Sa svoje 22 pješčane plaže, Lopar je poznat po fantastičnom pijesku, stoga nije ni čudo da se tu održava i Festival skulptura u pijesku. Maštovita umjetnička djela izrastaju iz pijeska, a jedini sastojci kojima se služe sudionici Festivala jesu pijesak i voda. Ove godine održava se 13. izdanje popularnog Festivala skulpture u pijesku. Festival se organizira u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Lopar i Akademijom likovnih umjetnosti iz Zagreba, a ulaz je besplatan.

Festival skulptura u pijesku.
Festival skulptura u pijesku. (Foto: Petar Lupić; Izvor: TZ općine Lopar)

“Gospodari plaže” – inspirativna tema ovogodišnjeg festivala

Idejni začetnik ove jedinstvene manifestacije je Zlatko Kauzlarić Atač, a umjetnička voditeljica je Paula Banić. Festival skulptura u pijesku ove je godine počeo u utorak, 2. srpnja, a održava se sve do petka, 5. srpnja. Umjetnici će od zlatnožutog pijeska izrađivati umjetničke kreacije na temu „Gospodari plaže”, a ovogodišnji su nazivi skulptura: Argonauti (zaštitnici mora); 1973 (prstenovi – godina Tolkinova rođenja); Bilbodome (podzemni objekt); Pješčana priča (otvorena knjiga); Čarobnjak (Gandalf).

Posljednje dane Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku rezervirajte za predstave i radionice na najljepšim lokacijama u gradu

Kreativni umjetnici.
Kreativni umjetnici. (Foto: Petar Lupić; Izvor: TZ općine Lopar)

Umjetnost u prolazu, ali tu zabavi nije kraj!

S obzirom na to da se za izradu skulptura u pijesku koriste isključivo pijesak i voda, umjetničke su skulpture kratkotrajne jer podliježu vremenskim uvjetima. Pijesak se nakon Festivala vraća u prvobitno stanje, a fotografije ostaju kao trajna uspomena na Festival.

Ne brinite se: dosadno vam biti neće niti kada prođe Festival skulptura u pijesku jer se u Loparu održava još pregršt događaja i manifestacija za opuštanje i uživanje kao što su: Ribarske fešte, Paradise Kids Festival, Loparska noć, Mala Gospa itd.

Pješčane skulpture u Lopru.
Festival skulptura u pijesku. (Foto: Petar Lupić; Izvor: TZ općine Lopar)

Posjetite Lopar, zabavite se s najmilijima na ovoj iznimno popularnoj destinaciji za obiteljski odmor, upoznajte umjetnike i javite nam pobjednike!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci