Kada Karlovac slavi rođendan, fešta je zagarantirana! Posjetite Zvjezdano ljeto i uživajte u bogatom programu i koncertima

Zvjezdano ljeto u Karlovcu. (Foto: Canva)

Jeste li ikada stali u Karlovcu? Ako niste, sada je pravo vrijeme! U Karlovcu, gradu na četiri rijeke, sve do 13. srpnja održava se najveća gradska godišnja manifestacija – Zvjezdano ljeto. To je savršena prilika da posjetite Karlovac i uživate u bogatom programu kulturnih, sportskih i zabavnih događanja koje manifestacija nudi.

Što vas očekuje na Zvjezdanom ljetu?

Zvjezdano ljeto donosi vrhunske glazbene izvedbe na različitim gradskim pozornicama. Ljubitelji kazališta mogu uživati u predstavama koje donosi Karlovački kazališni festival (KAKAFE), a onima koji preferiraju aktivni odmor, Zvjezdano ljeto nudi razne sportske aktivnosti: nogometne utakmice, biciklijadu, teniske turnire, veslačke regate i još mnogo toga. 

Manifestacija uključuje i brojna kulturna i edukativna događanja poput kreativnih radionica, filmskih projekcija i glazbenih edukativnih radionica za djecu. 

Okupite ekipu i spremite se za izazov i avanturu u najspektakularnijem kukuruznom labirintu kod Ivanić-Grada! 

Bogat program do kraja Zvjezdanog ljeta

U ponedjeljak, 8. srpnja, održao se filmski kviz na terasi ispred kina Edison u 18 sati, nakon čega je u kinu Edison prikazan film „Pun pogodak”.

U utorak, 9. srpnja, od 10 do 12 sati na Vunskom polju održao se Baseball u gradu” u organizaciji Baseball kluba Olimpija Karlovac. Istovremeno su se u knjižnici „Ivan Goran Kovačić” organizirale šetnja i kreativna radionica „Grad oko nas”. Navečer, u 19 sati, u Gradskom kazalištu „Zorin dom” održao se svečani koncert 11. Hrvatske flautističke akademije. U 20 sati Nikola Tesla Experience Centar Karlovac ugostio je predstavu „Nikola Tesla – puni krug” u sklopu Teslathona. Kasnije u večernjim satima, u 21 sat, ispred Gradskog kazališta „Zorin dom” izvedena je predstava „Tko je ovdje lud” koju izvodi Planet Art.

Radionice za djecu, plesne predstave, „Noć u akvariju” i brojni koncerti

U srijedu, 10. srpnja, Teslathon se nastavlja radionicama za djecu. Prva radionica, „Pčelice i bube”, održat će se od 10 do 11 sati, a druga radionica, „Elektro svijet vol. 1”, od 12 do 14 sati u Nikola Tesla Experience Centru Karlovac. U 12 sati u Gradskom kazalištu „Zorin dom” u sklopu 11. Hrvatske flautističke akademije održat će se solistički recital Snježane Pavićević (piccolo) iz Beogradske filharmonije. Karlovačka plesna reprezentacija navečer će izvesti predstavu „Tesla projekt” u Gradskom kazalištu „Zorin dom”.

U četvrtak, 11. srpnja, od 10 do 12 sati ponovno će se na Vunskom polju održati Baseball u gradu”. U 11 sati Glazbeni paviljon bit će domaćin dodjele priznanja „Dan ljubaznosti u prometu” koju organizira Postaja prometne policije u Karlovcu. Navečer, u 21 sat, ispred Gradskog kazališta „Zorin dom” održat će se plesna predstava „Utrka protiv vremena” koju će izvesti Modus Dance – Lilek.

U petak, 12. srpnja, od 19 do ponoći, JU Aquatika otvorit će svoja vrata za besplatnu „Noć u akvariju”. U isto vrijeme ispred Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić” održat će se koncert benda Superjunaci. U DC-u Muza u ulici J. Haulika 22 u 21 sat izvest će se predstava „Arbayt 2.0” u produkciji umjetničke grupe Škvadra, a u sklopu StreetArt galerije 2024. Od 20 sati Big Band Jazz Orkestar Jeunesses Musicales održat će koncert ispred Gradskog kazališta „Zorin dom”, a nakon njih DJ Joe2Shine vodit će doček rođendana grada Karlovca s početkom u 21 sat.

Tradicionalni rođendanski bal

Vrhunac Zvjezdanog ljeta jest 13. srpnja, kada Karlovac slavi svoj rođendan. Ove godine grad obilježava 445. rođendan, a proslava će kulminirati tradicionalnim balom na kojem će 445 parova zaplesati valcer.

Program u subotu započinje svečanom budnicom u 6:30 ulicama grada Karlovca, a polazak je ispred Gradskog kazališta „Zorin dom”. U 10 sati na Žorovici, Dubovac, održat će se 71. karlovačka veslačka regata i 33. memorijal Bruno Cetinjanin u organizaciji Veslačkog kluba Korana. 

U isto vrijeme na gradskom kupalištu Foginovo Policijska uprava karlovačka i HGSS-ova stanica Karlovac održat će edukativne radionice na vodi pod nazivom „Sigurna turistička sezona 2024.” Također u 10 sati, Auto klub LL organizira Looklow event u Perivoju Josipa Vrbanića. Zelena knjižnica JU-a Aquatika ugostit će čitanje priče Željka Mavretića „Kako je Dubo spasio jezerce”.

U sklopu StreetArt galerije 2024., od 11 sati u Glazbenom paviljonu održat će se radionica grafitiranja, izložba stickera te radionice spinarta i sticker arta. Vatrogasno natjecanje sa zaprežnim špricama u organizaciji DVD-a Velika Jelsa održat će se u 16 sati na adresi Donja Jelsa 186. 

Rođendanski bal započet će u 20 sati na igralištu Sokolski dom, s glazbenim sastavom Strings Band, a veliki koncert Doris Dragović održat će se u 21 sati na istom mjestu.

Posjetite Karlovac i doživite Zvjezdano ljeto!

Zvjezdano ljeto u Karlovcu nudi nešto za svakoga – od glazbe, kazališta i sporta do bogate kulturne ponude. Ne propustite priliku doživjeti sve čari ovog predivnog grada i sudjelovati u slavlju koje privlači posjetitelje iz cijele Hrvatske i šire.

Za više informacija o programima i novostima posjetite službenu stranicu Zvjezdanog ljeta ili pratite njegove profile na društvenim mrežama.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci