Istražite ljepotu Europe kroz neke od najuzbudljivijih šetnji među krošnjama, uživajući u raznovrsnim zabavnim aktivnostima

SKY WALK – nebeska šetnica, Świeradów-Zdrój, Poljska. (Foto: www.visitskywalk.today)

Brojne lokacije diljem Lijepe Naše mogu se pohvaliti prirodnim ljepotama, no i u ostatku Europe postoji nekoliko dragulja, osmišljeni da pružaju spektakularan pogled na okolnu prirodu iz ptičje perspektive. Ovaj put vodimo vas kroz nevjerojatne šetnje među krošnjama u četiri europske zemlje – Slovačkoj, Sloveniji, Poljskoj i Njemačkoj. Ako ste zaljubljenici u prirodu, bez obzira na dob, bit ćete oduševljeni jedinstvenim iskustvima koje ove destinacije nude.

Šetnja među krošnjama stabala Bachledka, Slovačka

Šetnja među krošnjama stabala Bachledka je jedinstvena atrakcija u Slovačkoj koja nudi nezaboravno iskustvo i doživljaj netaknute prirode. Smještena je na grebenu Spišská Magura, na granici između Nacionalnog parka  Pienjiny i Belianskih Tatra, između vrhova stabala na visini od 24 metra i pruža prekrasan pogled na cijeli nacionalni park i Tatre. Staza je duga 1234 metra i ima spiralni toranj visok 32 metra s toboganom.

Prilagođeno cijeloj obitelji

Za mlade posjetitelje dostupna su dva igrališta, a tijekom šetnje imati će priliku susresti različite šumske životinjice. U srcu prekrasnih šuma, posjetitelji će dobiti priliku saznati više o zaštićenim životinjama, biljkama te samom lokalitetu. Sama šetnica prilagođena je svim uzrastima, a u suvenirnici roditelji mogu besplatno posuditi dječja kolica za one najmlađe. Šetnja krošnjama stabala Bachledka idealno je mjesto za obiteljski odmor u sva godišnja doba, a u zimskim mjesecima možete ga upotpuniti skijanjem i sanjkanjem.

Nevjerojatna Malta: Zanimljiva destinacija za obiteljska putovanja koja donosi spoj povijesti, igre i čuda

Adrenalinske aktivnosti za odvažne

Adrenalinske stanice i tobogan čine putovanje među krošnjama dodatno uzbudljivim iskustvom, a posjetitelji se mogu zaustaviti i sudjelovati u različitim adrenalinskim aktivnostima, poput održavanja ravnoteže preko naizgled opasnog procijepa. Na vrhu već spomenutog tornja, čeka ih mreža za hodanje i suhi tobogan dug 67 metara, pružajući im brzu vožnju i uživanje u nekoliko sekundi.

Planiranje budžeta

Cijena ulaznice za odrasle iznosi 14 eura, za djecu od 3 do 14 godina 11 eura, a cijena obiteljske ulaznice kreće se od 33 eura na više, ovisno o broju djecu. Do same šetnice može se doći i žičarom, no tada će cijena ulaznice biti nešto skuplja. Detaljne informacije možete pronaći na njihovoj službenoj stranici.

Put između krošanja, Pohorje, Slovenija

Šetnja među krošnjama predstavlja zadivljujuću prirodnu atrakciju smještenu na Pohorju, jednom od najljepših planinskih područja u Sloveniji. Čarobna šetnica smjestila se u blizini Maribora, u samom srcu šume u Pohorju, a duga je više od jednog kilometra. Na nadmorskoj visinu od 1517 metara, pruža se zadivljujući pogled na impresivnu pohorsku šumu.

Edukativna šetnjica za cijelu obitelj

Dok se divite nevjerojatnoj prirodi imate i priliku dublje upoznati prirodne procese u šumi te otkriti mnoge intrigantne činjenice koje će vam pomoći bolje razumjeti život u šumi i njezine stanovnike. Iskustvo je to koje se itekako isplati, nudeći spoj uživanja u prirodi i edukacije o bogatstvu šumskog ekosustava.

Staza između krošanja potpuno je prilagođena svim posjetiteljima, omogućujući jednostavan prolaz i osobama s invaliditetom te djeci.

Nakon hodanja – zabava

Nakon opuštajuće šetnjice, s tornja visokog 37 metara možete se spustiti toboganom. Riječ je o suhom toboganu, što znači da sjednete u posebnu vreću i u njoj se spuštate toboganom niz koji se može spustiti svatko željan malo adrenalina. U iznimnim je slučajevima u vreći dozvoljeno voziti djecu nižu od 120 cm, ali s roditeljem ili drugim pratiteljem.

Za posjetitelje, “Staza među krošnjama” također pruža priliku za opuštanje i bijeg od ubrzanog ritma svakodnevnog života. Šetnja ovom stazom omogućava vam da se dublje povežete s prirodom, opustite u zelenom zagrljaju drveća i udahnete svjež zrak koji nudi netaknuta priroda Pohorja.

Planiranje i cijene

Cijena ulaznica za odrasle iznosi 13 eura, za djecu do 14. godine 10 eura, dok je ulaz za djecu mlađu od 3 godine besplatan. Obiteljska ulaznica iznosi 32 eura na više, ovisno o broju djece. Cijena spusta toboganom iznosi 2 eura po osobi, a kartu možete kupiti na vrhu tornja. Za vrijeme zimskih mjeseci put je osvijetljen između 17 i 20 sati.

SKY WALK – nebeska šetnica, Świeradów-Zdrój, Poljska

Poljski Sky Walk smješten u Dolní Moravi pruža nevjerojatan pogled na planine Jizera. Vidikovac visok 65 metara nudi jedinstven doživljaj s brojnim atrakcijama duž pješačke staze. Nakon putovanja među krošnjama, možete se spustiti toboganom dugim 105 metara ili proći kroz stakleni most na visini od 62 metra. Ova atraktivna konstrukcija jamči nezaboravne trenutke.

Šetnica puna atrakcija

Sky Walk je ujedno i najviši toranj za promatranje u Poljskoj, a do samog vrha vodi 853 metra duga pješačka staza među krošnjama s brojnim atrakcijama. Posebno je zanimljiva i gradska maskota, žaba Kwiś, koja je suputnik svim posjetiteljima koji se penju na sam vrh. Kako sam uspon ne bi bio zahtjevan i dosadan, između katova postavljeni su vidikovci s kojih se može uživati u prekrasnoj prirodi, ali i razne atrakcije poput paukove čahure, šaljivog spleta mreža koji je ujedno i prečac prema višim razinama šetnice.

Na samom vrhu nalaze se brojne mreže za opuštanje nakon uspona, ali i druge atrakcije poput staklene platforme za promatranje te foto kutak.

Planiranje i cijene ulaznica

Sky Walk je otvoren tijekom cijele godine i prilagođen je za osobe s invaliditetom. Osim šetnje, posjetitelji mogu isprobati i druge aktivnosti, kao što su tobogan, mreža za penjanje, ljuljačke i viseći mostovi. SKY WALK je idealno mjesto za obiteljski izlet, rekreaciju ili edukaciju o prirodi i ekologiji.

Cijena ulaznice za odrasle iznosi 15,82 eura, za djecu do 12 godina ulaznica iznosi 12,15 eura, dok djeca do druge godine imaju besplatan ulaz. Na drugoj razini nalazi se pozornica na kojoj se održavaju koncerti, predstave i predavanja te svakako pogledajte raspored događanja da ne propustite zabavu.

Šetnja među krošnjama crne šume, Baumwipfelpfad Schwarzwald, Njemačka

Prekrasna šetnica u Njemačkoj, staza krošnji duga 1250 metara pruža jedinstven pogled na Schwarzwalda. Vidikovac na vrhu visok je 40 metara, nudeći prekrasan pogled na impresivnu šumu. Poseban dojam na vidikovcu stvara prozračni arhitektonski oblik i drvena konstrukcija, a struktura unutar tornja osigurava opušten i potpuno pristupačan pristup uživanju u pogledu na Park prirode Schwarzwald Mitte/Nord.

Impresivan krajolik

Za vrijeme vedrih dana, posjetitelji mogu čak promatrati regije Kraichgau, TV toranj u Stuttgartu i planinski lanac Švapsku Juru (Schwäbische Alb). Sama staza vodi kroz stabla bukve, jele i smreke, prolazeći pored brojnih edukativnih postaja o biološkoj raznolikosti. Ove postaje pružaju informacije o flori, fauni i životinjskom svijetu, obogaćujući iskustvo šetnje kroz ovu očaravajuću prirodnu oazu.

Edukativne table su interaktivne, odnosno napravljene su tako da odgovaraju na uzbudljiva pitanja o prirodi i krajoliku. Na pločama duž staze vjeverica i drugi stanovnici šume pomažu riješiti pitanja. Svi koji ispune sve postavljene zadatke na kraju izleta dobivaju malu nagradu.

Aktivnosti cijelom stazom

Posjetitelji se na punktovima mogu okušati u svladavanju balansiranja šipki ili labavih elemenata na vrtoglavim visinama, što pruža pravu količinu zabave i uzbuđenja za obiteljsko putovanje. Nakon što stignete do 25 metara visoke ulazne platforme, očekuje vas spust kroz tunelski tobogan dug 55 metara.

Zabavni park Adventure Forest Sommerberg

Nedaleko od vidikovca nalazi se zabavni park Adventure Forest Sommerberg koji se prostire na površini većoj od 8000 četvornih metara, a odlična je lokacija za provesti dan s obitelji. U parku se nalazi više od 20 postaja za učenje i igranje koje se nalaze u prekrasnoj šumi tako da su djeca cijeli dana na zraku. Park ima veliko igralište za najmlađe članove obitelji, a u svim aktivnostima mogu sudjelovati i roditelji. Ulaznice možete kupiti na ulazu u park. Za djecu do 3 godine ulaz je besplatan, za djecu od 3 godine cijena ulaznice iznosi 8 eura, dok je obiteljska ulaznica 22 eura.

Ostale šetnje među krošnjama u Njemačkoj

Ako ste u blizini Parka prirode Saar-Hunsrück , svakako posjetite stazu krošnji Saarschleife i s visine od 42 metra uživajte u panorami. Staza je dugačka 1250 metara. Također,  u Njemačkoj se nalazi i Šetnja krošnjama Hainich, koja je pod zaštitom UNESCO-a.

Ove destinacije ne samo da pružaju uživanje u prirodi, već i dodatne atrakcije poput adrenalinskih stanica, tobogana i interaktivnih edukativnih postaja. Bez obzira na godišnje doba, ove šetnje među krošnjama jamče nezaboravne trenutke u prirodi. Posjetitelji će otkriti čaroliju šuma iz potpuno nove perspektive, povezane s prirodom na način koji će ih ostaviti bez daha.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci