Festival igračaka: Ivanić-Grad početkom lipnja domaćin najzabavnije manifestacije koja spaja generacije

Festival igračaka, Ivanić-Grad. (Foto/izvor: TZG Ivanić-Grada)

„Samo igra nikad ne umara” slogan je dvodnevne manifestacije Festival igračaka koja će se održati 8. i 9. lipnja u Sportskom parku Zelenjak, u Ivanić-Gradu. Očekuju vas brojne aktivnosti i iznenađenja, od radionica i natjecanja do predstava i interaktivnih pričaonica.

Bogat animacijski program za djecu.
Festival igračaka u Ivanić-Gradu. (Foto/izvor: TZG Ivanić-Grada)

Festival je pokrenut 2014. godine da bi potaknuo sve posjetitelje na igru. Jer, star si onoliko koliko se osjećaš, a zna se da roditelje djeca „pomlađuju”, odnosno igrom i svojim razigranim ponašanjem ih „nagovaraju” da se vrate u djetinjstvo. Iako je manifestacija namijenjena obiteljima s djecom predškolskog i školskog uzrasta, nema razloga da u igri ne sudjeluju i oni stariji jer za svakoga će se naći ponešto.

Pa, dok djeca uživaju, vratite se i vi u djetinjstvo. Naime, organizatori naglašavaju da je u odrastanju igra itekako bitna jer potiče razvoj kreativnosti i mašte, pa su na Festivalu igračaka okupili sve što je vezano uz igru. Tako će Ivanić-Grad dva dana biti ispunjen smijehom, a nema ljepšeg prizora od razdraganog dječjeg lica kad zakorakne u svijet zabave.

Festival igračaka.
Festival igračaka, dvodnevna zabava za djecu predškolskog i školskog uzrasta. (Foto/izvor: TZG Ivanić-Grada)

Jako svečano otvorenje

Prvoga dana, 8. lipnja, na pozornici kod suhog bazena SB-a Naftalan u 10 sati održat će se, kako organizatori kažu, jako svečano otvorenje, a potom kreće zabava: nastup plesnih skupina, mađioničari, „Najbrži Klopodrp“, odnosno natjecanje u klopanju kremšnita, tombola, mađioničarska predstava… ali i nagradna igra za roditelje „Kockasta žeravica“… Dobro se pripremite jer se od vaše obitelji očekuje baš vaša pobjeda, a nagrade su primamljive!

4. Ljetna Balinjerada: Četrdesetgodišnja tradicija u Opatiji ponovo će zagrijati atmosferu. Maškarajte se i dođite na nezaboravnu utrku!

Festival igračaka - radionice, pričaonice, brojne igre i zabava.
Bogat animacijski program. (TZG Ivanić-Grada)

Igraonice, pričaonice i zabavna natjecanja

U Parku znanosti cijeli su dan organizirane igraonice i radionice, u podne se u SP-u Zelenjak može pogledati kazališna predstava Orkestra pokoloka te potom slušati priče na interaktivnoj pričaonici „Selo bajki”.

Posvuda na Zelenjaku organizirana su festivalska natjecanja: natjecanje u drvolovu „Riba ribi grize rep”, natjecanje u gađanju limenki „Polupani lončić”, natjecanje u kuhanju krumpira „Svakom loncu poklopac”… Otprilike svakih pola sata počinje novo natjecanje, a dovitljiva imena govore i koliko su natjecanja zabavna.

Festival igračaka.
Najzabavnija natjecanja za velike i male. (Foto/izvor: TZG Ivanić-Grada)

Mali, ali veliki dizajneri, vatrogasci i informatičari

U nedjelju, 9. lipnja, drugog dana Festivala igračaka, na pozornici uz suhi bazen SB-a Naftalan u 10.30 nastupaju dječji zborovi, potom slijedi kazališna predstava za djecu Eko patrola pa koncerti, a sve završava discom, dakako za djecu.

Toga se dana u Parku znanosti organiziraju interaktivne pričaonice i radionice na kojima se djeca mogu okušati kao dizajneri, vatrogasci, slikari, naučiti izrađivati igračke od drva, a tijekom cijelog festivala može se razgledati izložba kolekcionara igračaka (sportska dvorana SB-a Naftalan), izložba modela, a može se i okušati u igranju odbojke, stolnog tenisa, badmintona…

Malo stariju djecu sigurno će zanimati radionice „Oni su mali, ali su veliki… tehničari na zadatku” u organizaciji ZTK-a Ivanić-Grad i gosti. Moći će naučiti izrađivati aviomodele, robote, razne elektroničke stvarčice i doznati što je to radio goniometrija. 

Nakon radionica svakako razgledajte izložbu modela oldtimera – automobila i motocikala, a u predvorju SB-a Naftalan izložbu modela od Lego kockica. U istom prostoru starija djeca mogu naučiti raditi na računalu i kako da budu sigurna na internetu. Korisne stvari doznat će i „mali poduzetnici” jer zašto ne bi od malih nogu naučili da je potrebno pažljivo promatrati, biti kreativan te financijski pismen?

Festival igračaka.
Spray park, jedinstveno vodeno igralište. (TZG Ivanić-Grada)

Besplatno parkiranje i dobar kupanac

U Ivanić-Grad možete doći autobusom, vlakom i vlastitim automobilom, a mjesta za parkiranje ne moraju vas zabrinjavati. Naime, za vrijeme festivala parkiranje će biti besplatno u cijelom gradu, a pronaći ga možete na ovdje

Važna napomena: svakako ponesite kupaće kostime i ručnike jer će za vrijeme Festivala igračaka biti otvoreni vanjski i unutarnji bazeni Naftalana – zašto se ne opustiti jednim kupancem? Želite li se nakon natjecanja i radionica malo osvježiti i dobro se zabaviti, posjetite Spray park, jedinstveno vodeno igralište u SP-u Zelenjak.

Gastronomska ponuda u cijelom gradu.
Gastronomska ponuda u cijelom gradu. (Foto/izvor: TZG Ivanić-Grada)

Gastronomska ponuda

Igre, razgledavanje izložba, natjecanja… Sve to troši energiju. Za vrijeme Festivala igračaka bit će otvoreni ugostiteljski objekti u cijelom gradu i sigurno ćete pronaći nešto po svom ukusu za obiteljski ručak ili ranu večeru.

Neka se djeca igraju od jutra do mraka! Na radionicama možda otkriju novi hobi ili talent, a vi ih podržite na natjecanjima. Igrajte se s njima, dobro se zabavite i osvježite u bazenima. Bezbrojne fotografije i prepričavanje o doživljenim trenucima u Ivanić-Gradu bit će još dugo omiljena tema obiteljskih razgovora.

Ovaj sadržaj nastao je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Ivanić-Grada prema najvišim profesionalnim standardima portala Family Welcome.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci