Celje je hit odredište za obitelji, a apsolutna zvijezda je robot Teo koji gostuje na Place2go sajmu turizma! 

Tehnopark Celje, robot Teo. (Foto: arhiva, Tehnopark Celje)

Iz središta znanosti i zabave, Tehnoparka Celje, na Place2go sajam u Arenu Zagreb stiže slovenska zvijezda – robot Teo. Upoznajte Tea i uvjerite se zašto mjesto odakle dolazi trenutačno proživljava pravi turistički procvat.

Dvorac Celje, mjesto legendi i ukletih grofova, s najvećim srednjovjekovnim dvorcem u Sloveniji; prvi i jedini dječji muzej u Sloveniji, Hermanova jazbina, zeleno zaleđe grada s najvećom kućicom na drvetu u Sloveniji i turističko-rekreacijskim centrom Celjska koča samo su dio sadržaja zbog kojih je grad Celje jedna od najpoželjnijih obiteljskih destinacija u regiji. Otkad je u centru otvoren Tehnopark Celje, roditelji s djecom ondje još više uživaju jer na zabavan i interaktivan način mogu kod djece probuditi interes za znanost te kvalitetno provesti zajedničko vrijeme. 

Tehnopark Celje, hit za djecu i odrasle s više od 60 eksponata!
Tehnopark Celje. (Foto: arhiva, Tehnopark Celje)

Više od 60 eksponata u interaktivnom znanstveno-zabavnom parku

Mjehuri od sapunice, planetarij, Newtonovo njihalo, brojne iluzije, Birdly®, uređaj koji omogućuje posjetiteljima da dožive iskustvo letenja poput ptice (kontroliraju let pomicanjem ruku, a mogu čak i osjetiti vjetar na licu!), Brain Computer Interface, inovativna tehnologija koja otkriva jaz između našeg mozga i računala (stroja), ali i nova postaja – kutak umjetne inteligencije – samo su neki od gotovo 60 eksponata u ovom interaktivnom znanstveno-zabavnom parku. Djelić ove tehnopriče iz Celja imat će priliku doživjeti i posjetitelji Place2go sajma, koji se održava od 18. do 20. siječnja u Areni Zagreb. Naime, u petak, 19. siječnja, na sajam iz središta znanosti i zabave – Tehnoparka Celje – dolazi legendarni robot Teo i to u trima termina – u 11, 15 i 17 sati. 

Med smrekami: mala kuća za opuštajući vikend odmor usred prekrasne smrekove šume u Sloveniji

Upoznajte robota Tea na Place2go sajmu turizma u Areni Zagreb.
Robot Teo. (Foto: arhiva, Tehnopark Celje)

Upoznajte Tea na Place2go sajmu turizma!

Teo nije samo običan robot; on je inteligentan, zabavan, znatiželjan i ima širok raspon talenata. Pravi je istraživač koji voli avanture i nova otkrića; izvanrednim znanjem rješava zadatke i istražuje najnovija tehnološka čuda; duhovit je pa od matematičkih zadataka radi šale, a i velik je fan Indiane Jonesa te vrsni performer. Ne propustite podružiti se s Teom na sajmu Place2go! Bit će to uvertira za pravu avanturu u pomalo uspavanom siječnju ili veljači – savršen obiteljski city break u Celju.

Celje, srednjovjekovna gozba.
Obiteljska gozba u Celju. (Foto: arhiva, Celje).

Svakako otkrijte i tajne dvorca Celje s vitezom Parsifalom uz kojeg ćete doznati o životu u dvorcu, pravila viteškog mačevanja te neumoljivost inkvizicije i sprava za mučenje. Upoznajte i grofove celjske, natječite se za titulu viteza i počastite se srednjovjekovnom gozbom punom okusa.

„Celje je sa svojom atraktivnom gradskom jezgrom, celjskim dvorcem i zelenim oazama savršeno mjesto za obiteljske doživljaje. Dječje radionice, koncerti u dvoranama i na otvorenom, kazališne i plesne predstave, likovne izložbe, gastronomski eventi… Razlozi su što naš grad uz rijeku Savinju doživljava pravi turistički procvat“, poručila je mag. Maja Voglar, direktorica Zavoda za kulturna događanja i turizam Celje.

Više o Celju i doživljajima koje nudi saznajte ovdje.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci