Budite dio adventske bajke Božićnog sela u blizini Omiša, dobitnika nagrade za najbolju obiteljsku atrakciju!

Božićno selo. (Foto: arhiva, Božićno selo)

Malo selo Gornji Dolac podno Mosora i u blizini Omiša pretvorilo se 2. prosinca u prekrasnu bajku i priču koju ne smijete propustiti. Ovo malo mjesto sa svega desetak stanovnika donedavno se smatralo pustopoljinom kojom puše bura, a obitelj Lučić ovdje je za advent projektirala Božićno selo, mali raj za blagdane koji je i ovogodišnji dobitnik nagrade Croatia Prestige Awards 2023./2024. za najbolju obiteljsku atrakciju u Europi. Stoga vam donosimo informacije o čarobnom obiteljskom predahu od svakodnevice u mističnom Božićnom selu. 

Obitelj Lučić projektirala je za advent Božićno selo, mali raj za blagdane.
Božićno selo. (Foto: arhiva, Božićno selo)

Posjetite adventski raj u zimskoj idili podno Mosora na ukupno četrdeset tisuća četvornih metara

Ove je godine Božićno selo zasjalo s više od četiri milijuna božićnih lampica. Lampice su postavljene diljem sela, ali i u okolnom području, na ukupno četrdeset tisuća četvornih metara. Ovdje ćete s obitelji moći šetati seoskim ulicama i vijugavim snježnim stazama te uživati u prekrasnim scenama stvorenim od svjetlećih lampica, bajkovitih gljiva, svjetlucavog drveća te susresti Djeda Božićnjaka ili vidjeti njegovu kočiju. Teren je podno Mosora brdovit pa ćete u šetnji moći uživati i u panoramskom pogledu na šareno i raskošno okićeno Božićno selo. 

Djeca će upoznati brojne domaće životinje i najboljeg Djeda Božićnjaka!

U selu i na imanju žive brojne domaće životinje, stoga će vaša djeca moći upoznati guske, patke, muflone, magarce, ljame i konje. Osim domaćih životinja, upoznat će i veselog Djeda Božićnjaka. O njemu kruži priča da je višegodišnji pobjednik Hrvatske za najboljeg djedicu. U selu vas čekaju i prekrasne žive jaslice koje će vam najvjernije dočarati život Svete obitelji. Osim glavnih atrakcija, svaki je kutak sela poseban i bajkovit, stoga se pripremite za veličanstvenu zabavu i puno fotografiranja. Božićno selo prvi je put oživjelo 2018. godine kada je glava obitelji Tihomir Lučić na svojoj djedovini osmislio ovu lijepu božićnu priču koju otad posjećuju desetci tisuća ljudi

Gurmanski lokalni specijaliteti, tradicionalna hrana i topli napitci

Obitelj Lučić za svoje posjetitelje redovito organizira prodaju gurmanskih specijaliteta u osvijetljenim božićnim kućicama. Možete naći domaće specijalitete poput fažola s kobasicom, kobasica s kupusom, pečenica s kupusom, fritula, palačinka i još mnogo toga. Uživat ćete u domaćim delicijama i lokalnim proizvodima iz okolnih OPG-ova. I ne brinite se, neće vam biti hladno jer ćete se na imanju moći ugrijati uz kuhano vino i vatru uz čije ćete pucketanje uživati u božićnoj idili. Fascinirat će vas i kameno tlo i oblici na koje je složena rasvjeta koja naprosto ostavlja bez daha. Na vama je samo da se prepustite čaroliji ovog malog čarobnog mjesta i lokalnim gurmanskim specijalitetima. 

Božićno selo možete posjetiti svim danima, osim na Badnjak i Staru godinu. Parkirališna mjesta osigurana su za sve posjetitelje pa se ne morate brinuti o tome gdje ostaviti automobil. Ulaznice za odrasle iznose šest eura. Djeca do sedam godina (djeca sa sedam godina ne ulaze u tu skupinu) u pratnji odraslih mogu ući besplatno, kao i djeca i odrasli s posebnim potrebama. 

Radno vrijeme Božićnog sela jest svakim danom od 16.00 do 22.00 sata. Zadnji radni dan jest 6. siječnja 2024. Ako dolazite na više dana, smještaj možete potražiti u mjestima Gata, Jesenice, Borak te u Splitu ili Omišu. 

Nagradu za najbolju obiteljsku atrakciju u cijeloj Europi Božićnom selu dodijelila je tvrtka Corporate Livewire sa sjedištem u Birminghamu. Nagrada se donosi na temelju kvalitete i izvrsnosti usluge, inovativnosti i održivosti projekta koju obitelj Lučić dokazuje već šestu godinu za redom.

Želite li iskusiti poseban, mističan, čaroban i posve drugačiji bajkovit advent, svakako navratite u Božićno selo. Vas i vašu obitelj čekaju neočekivani, čarobni trenutci.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci