O ovoj obavijesti

Ova obavijest o zaštiti privatnosti odnosi se na prikupljanje i upotrebu vaših osobnih podataka od strane nas i stranaka koje smo mi ovlastili, kao što su naši novinari, dobavljači, partneri, agenti.

Ova se obavijest odnosi na naše usluge (“Usluge”), koje uključuju pružanje audiovizualnog sadržaja, teksta, fotografija, foruma, oglašavanja, društvenih medija i interaktivnih aplikacija te drugih usluga koje nudimo putem naše Internet platforme. Uvjeti i pravila iz ove obavijesti također se primjenjuju na sve naše druge Internet stranice, softverske aplikacije i/ili medijske platforme koje vam omogućuju interakciju s našim sadržajem i uslugama putem interneta, mobilne ili Wi-Fi mreže.

Posebne obavijesti o određenim uslugama

Osim ove obavijesti o zaštiti privatnosti, možemo također objaviti posebne određene obavijesti o zaštiti privatnosti za neke od naših pojedinih usluga. Te posebne obavijesti mogu uključivati ovu obavijest o privatnosti, u kojem će se slučaju obje primjenjivati, no u slučaju neusklađenosti primjenjivat će se obavijest o zaštiti privatnosti iz pojedine usluge.

Vrsta podataka koju prikupljamo

Podatke koje prikupljamo o vama ovise o tome koje naše usluge koristite, ali važno je da znate da ćemo prikupljati vaše osobne podatke samo kada je to potrebno.

Podatke koje možemo prikupiti uključuju:

Prikupljanje vaših podataka

Mi (ili treće strane koje smo ovlastili za to) možemo prikupljati informacije o vama:

Možemo također kombinirati podatke iz jedne Usluge s podacima prikupljenim iz drugih Usluga i / ili sa informacijama koje su javno dostupne ili primljene od drugih javnih izvora. Sve informacije čuvaju se i upotrebljavaju u skladu s ovom obavijesti o zaštiti privatnosti.

Vaša je odgovornost osigurati da su svi podaci o registraciji koje ste nam pružili točni i ažurni. Neke od naših Usluga mogu vam biti dostupne samo ako nam date potrebne podatke.

Korištenje kolačića

Mi i treće strane ovlaštene za to mogu koristiti kolačiće i/ili druge alate za pohranu i ponekad pratiti informacije o vama. Za više detalja o tome što su kolačići, koje kolačiće koristimo i kako ih onemogućiti, pogledajte obavijest o kolačićima na adresi POLITIKA KOLAČIĆA.

Čuvanje vaših podataka

Vaše osobne podatke čuvamo samo i isključivo onoliko dugo koliko je potrebno, što ovisi od slučaja do slučaja. Duljina razdoblja čuvanja podataka ovisi o svrsi za koju su podaci dobiveni. Na primjer:

Način korištenja vaših podataka

Mi i ovlaštene treće strane možemo koristiti vaše podatke na različite načine, i to da bismo mogli:

pratiti, razvijati i poboljšati Usluge i/ili vaše korisničko iskustvo (to može uključivati personalizaciju oglašavanja ili sadržaja koji ste vidjeli):

Vaše osobne podatke obrađujemo samo ako imamo pravnu osnovu za to. Općenito, obrađujemo ih samo zbog sljedećih razloga:

Na primjer, imamo legitiman interes za razumijevanje načina na koji korisnici upotrebljavaju naše Usluge kako bi ih poboljšali i učinkovitije prodavali oglase. Stoga možemo upotrebljavati vaše osobne podatke kako bismo razumjeli i analizirali upotrebu naših usluga. U određenim ograničenim okolnostima možete imati pravo prigovora na obradu na temelju takvih legitimnih poslovnih interesa. Ukoliko se pravo na prigovor primjenjuje, pojedinosti o tome kako ga ostvariti bit će navedene u obavijesti o privatnosti za odgovarajuću uslugu.

Marketinške poruke

Marketinške poruke ćemo vam slati samo ako ste nam jasno naznačili da pristajete na primanje takvih poruka. Tamo gdje smo dobili vaš pristanak možemo vam:

Imate uvijek pravo prigovora za obradu vaših osobnih podataka u svrhu izravnog marketinga. Detalje o tome kako ostvariti to pravo potražite u obavijesti o privatnosti za relevantnu uslugu. Općenito, ukoliko želite prestati primati marketinške komunikacije od nas, koristite “unsubscribe“ ili sličan objekt koji se nalazi u takvoj komunikaciji. Alternativno, možete nam poslati poruku na adresu e-pošte [email protected], navodeći da ne želite primati daljnje obavijesti od nas.

Ako preuzmete jednu od naših mobilnih aplikacija, možda ćemo vam poslati poruke, uključujući i marketinške poruke, putem tzv. push notifikacija. Možete ih onemogućiti u bilo kojem trenutku promjenom postavki obavijesti na mobilnom uređaju ili deinstaliranjem aplikacije.

Dijeljenje podataka

Možemo proslijediti informacije o vama kako slijedi:

Osobe mlađe od osamnaest godina

Family Welcome savjetuje roditelje ili zakonske skrbnike da nadziru upotrebu Usluge od strane maloljetnog korisnika te da takve korisnike upozna s činjenicom da se njihovi osobni podaci mogu izraditi na temelju ove izjave o privatnosti i kolačićima.

Tamo gdje se traži prijava korisnika za korištenje pojedine Usluge, osobe koje još nisu navršile 16 godina (maloljetne osobe) imogu se prijaviti kao registrirani korisnik jedino uz suglasnost roditelja ili zakonskog skrbnika.

Roditelj(i) ili zakonski predstavnik malodobnog korisnika mora pročitati ovu obavijest o privatnosti i kolačićima u interesu maloljetnog korisnika te može u ime maloljetnog korisnika štititi njegova prava.

Sigurnost podataka

Family Welcome u svakom trenutku održava razinu sigurnosti prilikom obrade podataka o korisnicima i posjetiteljima web stranica ili aplikacija koji je dovoljna za sprečavanje neovlaštenog pristupa, prilagodbe, otkrivanja ili gubitka osobnih podataka.

Vaša prava

Svi osobni podaci koje dostavljate bit će tretirani u skladu s važećim zakonima o zaštiti podataka, uključujući Opću uredbu o zaštiti podataka (“GDPR”) i svim drugim relevantnim zakonima koji se primjenjuju.

Tu smo za vas kako bi vam omogućili korištenje svakog od vaših prava vezanih za vaše osobne podatke, i to:

Na što se ne odnosi obavijest o zaštiti privatnosti

Ova obavijest o zaštiti privatnosti ne odnosi se na društva, usluge ili aplikacije čiji nismo vlasnik niti nakladnik. To uključuje (bez ograničenja) internet stranice ili aplikacije/widgete trećih strana (npr. s društvenih medija poput Facebooka ili Instagrama) koje povezujemo ili nudimo putem naših Usluga.

Isto tako ne odnosi se na oglasne mreže, medijske agencije ili samo oglašivače. Oglasne mreže i medijske agencije su tvrtke koje djeluju kao posrednici između nas kao vlasnika web stranica i oglašavača. Ukoliko kliknete na oglas koji vas odvede do stranice oglašivača, molimo vas da provjerite njihovu obavijest o zaštiti privatnosti.

Ova obavijest ne odnosi se ni na stranice i usluge pružene putem naših Usluga kojima upravlja i nadgleda treća strana. Ove treće strane, njihove aplikacije i usluge potpuno su neovisne od nas te su isključivo odgovorne za sve aspekte njihovog odnosa s vama i bilo kakvu vašu upotrebu njihovih usluga. Treće strane imaju svoje obavijesti o privatnosti i/ili uvjete korištenja te vam preporučujemo da se sa njima upoznate.

Davatelji usluga sa sjedištem izvan Europe

Koristimo određene treće strane za obavljanje određenih funkcija Usluga u naše ime ili za pružanje usluga. Trećim stranama dopušten je pristup vašim informacijama samo koliko je potrebno za obavljanje funkcija Usluge ili za pružanje neke usluga nama. Trećim stranama nije dopušteno koristiti podatke za bilo koju drugu svrhu.

Neke od tih tvrtki trećih strana mogu se same nalaziti ili imati u posjedu poslužitelje koji se nalaze izvan Europskog ekonomskog područja. Ukoliko dijelimo vaše podatke s takvim tvrtkama, poduzimamo sve potrebne korake kako bismo osigurali da su vaši podaci sigurni te da se koriste i u skladu s ovom obavijesti o privatnosti.

Međutim, imajte na umu da zaštita podataka i drugi zakoni takvih zemalja možda nisu tako opsežni kao oni iz Europskog gospodarskog prostora. Vaše osobne podatke prenosit ćemo samo na teritorij izvan Europskog gospodarskog prostora pod sljedećim okolnostima:

Promjene u našem poslovanju

Ako odlučimo promijeniti ili preoblikovati naše poslovanje, možda ćemo morati prenijeti vaše osobne podatke jednom od društava unutar naše grupe kako bismo vam mogli nastaviti učinkovito isporučivati Usluge.

Također, ako dođe do pripajanja, preuzimanja, restrukturiranja, reorganizacije ili neke druge promjene koja uključuje prodaju nekih ili svih imovine naših grupnih društava, vaši podaci mogu biti uključeni u imovinu koja se prenosi novom vlasniku i mogu biti dostavljeni društvima koji su povezani s novim vlasnikom.

Takva promjena može zahtijevati od nas:

(i) zadržavanje prava na nastavak korištenja prenesenih osobnih podataka uz pravo novog vlasnika da koristi takve informacije; i

(ii) pokretanje dodatnih prijenosa osobnih podataka (uključujući nove osobne podatke) s novim vlasnikom s vremena na vrijeme nakon takve promjene.

Ako dođe do promjene u našem poslovanju (kao što je reorganizacija ili restrukturiranje), vaši osobni podaci ostaju podložni ovoj obavijesti o zaštiti privatnosti. Međutim, ako se vaši osobni podaci prenose novom vlasniku nakon spajanja ili stjecanja, možda će mjerodavna biti drugačija obavijest o zaštiti privatnosti. Mi, ili novi vlasnik, obavijestit ćemo vas prije nego što bilo koji od vaših osobnih podataka bude podložan drugačijoj obavijesti o privatnosti.

Zaštita privatnosti na snazi je od 27. rujna 2023. godine.