Prošećite putevima medvjedića Winniea Pooha, posjetite Pooh Corner i Pooh’seum i doznajte gdje se nalazi njegova bajkovita kućica u stablu

Winnie the Pooh. (Foto: Airbnb, Henry Woide)

U prekrasnoj gustoj šumi Ashdown u Engleskoj, u Istočnom Sussexu, kompanija Bearbnb sagradila je bajkovitu kućicu za odmor Winniea Pooha. Kućica je autentično uklesana u visoko razgranato stablo baš kao u pripovijetci, a može ugostiti četveročlanu obitelj. Projekt je realizirao umjetnik Kim Raymond, ilustrator današnjeg Disneyeva lika Winniea Pooha. Kako se tvrtka Bearbnb bavi kratkoročnim iznajmljivanjem, smještaj se u kućici mogao rezervirati u sklopu proslave 95. Disneyeve obljetnice postojanja legendarnog lika medvjedića Winniea Pooha. Buduća dostupnost smještaja može se pratiti na internetskim stranicama Airbnba

Kućica u stablu medvjedića Winniea Pooha (Video: YouTube)

Magična kućica medvjedića Winniea Pooha sadrži sve neophodno za obiteljski boravak

Kućica Winniea Pooha opremljena je udobnim namještajem, ormarićima i rekvizitima kako bi gosti u potpunosti mogli uživati u opuštajućem obiteljskom boravku. Sve je namješteno baš kao u knjizi o Winnieu Poohu koju je napisao Alan Alexander Milne za svog sina Christophera Robina. U dnevnom boravku je slatka sofa za sjedenje i mala blagovaonica s ormarićem punim ćupova za med (identično kao u Poohovoj kućici). Osim meda i autentičnih zalogaja, u kućici ćete naći i rekvizite za opuštanje koji potiču goste da prigrle prirodno okruženje. Rekviziti uključuju prostirke za jogu, dnevnike za bilješke doživljaja i razne druge predmete za obiteljsku i dječju razonodu. Ispred kućice je i mali stol sa stolicama za obiteljski objed u šumi na prirodnoj terasi.

Tree Elements Resort nudi obiteljski odmor u savršenoj harmoniji među krošnjama stabala

Pustolovne obiteljske šetnje stazama Winniea Pooha u pratnji turističkog vodiča

Šuma Ashdown smještena je na području drevne vrištine na vrhu visokog grebena. Nalazi se oko 30 milja južno od Londona u Istočnom Sussexu. Njezin slikovit krajolik i izuzetna prirodna ljepota nadahnule su priču o avanturama medvjedića Pooha. Osim boravka u Poohovoj kući, u ponudi su i obilasci Ashdown šume stazama Winniea Pooha.

Klasična pješačka ruta šumom uz vodstvo turističkog vodiča namijenjena je grupi od najviše šestero osoba i traje pet sati. Privatni vodič pokazat će vam sve važne lokacije u šumi iz pripovijetke. Tako ćete pronaći Sjeverni pol koji su tražili medo Pooh i njegovi prijatelji, razgledat ćete zamku od meda medvjedića Pooha i posjetiti famozni drveni most Winniea Pooha na kojem su pisac Milne i njegov sin provodili vrijeme. Posjetit ćete i prekrasno selo Hartfield, ručati u Praščićevoj sobi za ispijanje čaja ili u lokalnom seoskom pubu iz 15. stoljeća. Također, posjetit ćete muzej Winniea Pooha i Pooh Corner, kutak posvećen medvjediću Poohu.

Pooh Sticks most, u šumi Ashdown, Sussex, Engleska. savršena je za obiteljsku šetnicu.
Winnie Pooh, Pooh Sticks most u šumi Ashdown, Sussex, Engleska. (Foto: iStock)

Nešto duža ruta, Pooh Trek obuhvaća sva mjesta klasične rute nakon koje dodatno prolazi i kroz Sheffeld Park Estate and Gardens. Obilazak s vodičem traje 6 sati i 30 minuta, a nakon pješačenja slijedi vožnja parnim vlakom Bluebell Railway. Vožnju ovim vlakićem vole sva djeca i preporučuje se cijeloj obitelji. U Sheffeld Park Estate Gardensu, krajobraznom parku i vrtu s jezerima, za Božić pružaju posebnu obiteljsku avanturu. Staza je besplatna, ali vrijedi uobičajena ulaznica za vrt. Nije potrebna prethodna rezervacija.

Moguće su i kraće šetnje šumom poput onih koje vode kroz mjesta Enchanted Place i Sandy Pit, a pogodne su za mlađu djecu. Sve turističke staze kroz Ashdown šumu možete pregledati ovdje

Razgledajte Muzej Winniea Pooha, a potom predahnite uz slasne zalogaje i čaj

Pooh Corner nalazi se na rubu šume Ashdown u selu Hartfield. Hartfield je savršena lokacija za sve posjetitelje, a posebice za obožavatelje medvjedića Pooha. Ovdje se nalazi ljupka mala čajana te Pooh’seum, muzej posvećen Winnieu Poohu. U čajani ćete naći ponudu jela i pića inspiriranu Winniem Poohom i posebne dječje jelovnike. U muzeju vas očekuje povijesni pregled umjetnina, igračaka i knjiga koje prikazuju 95 godina Winniea Pooha i njegovih tvoraca. Za uspomenu na dragog medvjedića u suvenirnici ćete naći brojne suvenire uključujući slike, ilustracije, igračke i druge predmete. Posjetiteljima se preporučuje da pri dolasku u Ashdown najprije posjete Pooh Corner ili Ashdown Forest centar gdje će dobiti sve neophodne informacije, rezervacije i karte. 

Šuma Ashdown i kućica Winniea Pooha zaista su jedinstveno iskustvo. Posebice će vas se dojmiti ako ste obitelj koja voli boraviti u šumi i ljubitelji ste avantura simpatičnog medvjedića Pooha. Bez obzira na (ne)dostupnost smještaja, Ashdown šuma ima pregršt sadržaja za bogat jednodnevni obiteljski izlet. Ova avantura potaknut će vašu djecu na boravak u prirodi i u njima probuditi kreativnost, a vama će podariti pustolovne uspomene.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci