Pronašli smo 7 neobičnih smještaja u Europi za avanturistički odmor koji ćete dugo pamtiti!

Neobičan smještaj. (Foto: iStock)

Dosta vam je klasičnih hotela za obitelji? Vaša su djeca već velika ili željna novih iskustava? Možda je vrijeme da krenete na sasvim drugačije putovanje i otkrijte ne tako daleka mjesta u Europi koja nude neobičan smještaj za nezaboravan odmor s djecom. Pa, krenimo!

Topli snovi u igluu s pogledom na neukroćenu prirodu

Oduvijek ste željeli doznati kako je to boraviti u igluu i, po mogućnosti, uhvatiti magičan prizor polarne svjetlosti iz udobnosti svojeg kreveta? U čarobnom Kakslauttanen Arctic Resortu predivna igra svjetlosti na nebu (ili Aurore borealis) odvija se od kolovoza do travnja, a možete je promatrati iz topline staklenog iglua, chaleta ili drvene kućice, okruženi tišinom neukroćene prirode. Ako božićne blagdane želite provesti u Finskoj jer želite upoznati baš njega, u blizini ovog resorta možete posjetiti i kuću Djeda Božićnjaka.

Ako vam je Finska predaleka, a zaista želite spavati u igluu, ne brinite se! Možete posjetiti i Eskimsko naselje u Sloveniji ili Mountainigloo u talijanskoj regiji Alto Adige.

Ušuškajte se u prozirni mjehurić i zajedno promatrajte zvijezde

Ako vas privlači ideja boravka u prozirnom smještaju i brojanje pravih zvijezda prije spavanja, odaberite smještaj u mjehuriću, odnosno u Bubble hotelu. Postoje razne vrste Bubble hotela i rooma a uglavnom se radi o luksuznim prozirnim šatorima ili o velikim mjehurima na napuhavanje u kojima možete boraviti. Kamp Nomading nudi smještaj na više lokacija u Španjolskoj, a u svima su dobrodošli i vaši kućni ljubimci.

Kad se omiljena prijevozna sredstva pretvore u odmor iz snova!

Avioni, vlakovi, tramvaji, autobusi – vaša su djeca zaluđena prijevoznim sredstvima? Provedite neobičan odmor u kampu Le Haut Village u mjestu Saint Michel Chef Chef u francuskoj regiji Loira gdje, osim u klasičnom smještaju, možete odsjesti u avionu za tri ili četiri osobe, helikopteru, vagonu vlaka, tramvaju, autobusu, metrou, drvenoj prikolici ili čak u ribarskoj kućici. Usto, ovaj kamp ljeti nudi mnoštvo zabavnih aktivnosti za djecu.

Odmor ispod zemlje u najslađoj kućici izgrađenoj od prirodnih materijala

Ako su vas zaintrigirale hobitske zemljane kućice iz Tolkienovih knjiga i maštate o tome da prespavate u jednoj od njih, imamo dobre vijesti za vas! Prekrasno uređen apartman Zemljanka izrađen od prirodnih materijala poput zemlje, pijeska i slame i smješten u zemlji čeka vas u Ljutomeru u Sloveniji, na samo sat i pol vožnje od Zagreba. Može li bolje?

Kada ste zadnji put zaspali slušajući umirujuće žuborenje potoka?

Vratite se u djetinjstvo i priuštite si doživljaj boravka u kućici na stablu, a da je pritom ne trebate sagraditi. Popnite se drvenim stepenicama do kućice i pridružite se pticama među krošnjama te uživajte u prirodi visoko iznad tla. Savršenu kućicu za svoju obitelj pronađite na Bledu, u naselju Garden Village Bled (kućice imaju i grijanje).

Probudite gusara u sebi i odmorite u plutajućoj kućici

Igrajte se gusara koji su osvojili amsterdamske kanale i rijeku Amstel u tipičnoj plutajućoj kućici (ili houseboat) i kriomice boravite u samom centru Amsterdama. Upoznajte glavni grad Nizozemske i s riječne strane, otkrijte sve njegove dragulje, a na povratku pripazite na to da nitko ne otkrije vaše piratsko skrovište!

Ljubitelji ste povijesti? Onda je odmor u muzeju za vas!

I, za kraj, ako vaša djeca imaju između 8 i 15 godina, doživite zaista neobičan prespavanac kakav se viđa (samo) u filmovima – provedite noć u muzeju British Museum! Imamo samo jednu napomenu: rezervirajte svoje ulaznice na vrijeme!

Odaberite neobičan smještaj koji najviše odgovara vašim interesima i doživite nesvakidašnje putovanje s obitelji u Europi!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci