Brza verzija slanih i slatkog jela iz kalupa za muffine – idealno za međuobrok, posao ili školu!

Recepti za muffine. (Foto: Darko Debić)

Tražite kreativne ideje za brz ručak, zdrav međuobrok ili praktično pakiranje obroka za posao i školu? Kušajte ova tri brza recepta iz kalupa za mafine – hrskave mafin tortilje, „ružice” od tikvica i skute te neodoljive čokoladne čašice s maslacem od kikirikija!

Sva tri jela pripremaju se jednostavno, uz minimalno posuđa i bez kompliciranja – a rezultat su hranjivi, ukusni i vizualno atraktivni zalogajčići koje svi vole.

Muffin tortilje – tacosi.
Muffin tortilje – tacosi. (Foto: Darko Debić)

Hrskave muffin tortilje

Količina: za 6 komada

Vrijeme pripreme: 35 minuta

Sastojci:

  • 6 malih tortilja
  • 250 g mljevene junetine
  • pola luka narezanog na kockice
  • pola žličice dimljene paprike u prahu
  • čili u prahu
  • češnjak u prahu
  • mljeveni kim
  • origano
  • sol
  • papar
  • pola žlice koncentrata od rajčice

Priprema:

  1. Zagrijte tavu na srednje jakoj temperaturi i dodajte malo ulja. Dodajte luk i pirjajte oko 1 minutu. Dodajte govedinu i začine u tavu. Lopaticom izlomite govedinu na sitne komade i dodajte koncentrat rajčice. Kuhajte dok se govedina ne smrvi i skuha, po potrebi dodajte malo vode.
  2. Zagrijte tortilje u mikrovalnoj na tanjuru 10-ak sekundi. To će pomoći da budu savitljive. 
  3. Kalup za mafine i tortilje poprskajte uljem. U svaku udubinu za mafine stavite jednu tortilju. Napunite svaku pripremljenim mesom. U ovom trenu možete dodati i sir na meso.
  4. Pecite ih na 200 ˚C 10-ak minuta ili dok ne porumene.
  5. Poslužite s omiljenim dodacima (grčki jogurt, salsa, krastavci, rukola…) i uživajte! 

Stara jela z Dugog Sela: Provedite vikend uz tradicionalne okuse, brojne radionice, ali i natjecanje u kuhanju kotlovine

Recepti za muffine
Recepti za muffine. (Foto: Darko Debić)

„Ružice” od tikvica i skute

Količina: za 6 rolica

Vrijeme pripreme: 30 min

Sastojci:

  • 250 g skute
  • 2 žlice parmezana
  • 1 žumanjak
  • 2 manje tikvice
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 ˚C.
  2. U zdjelu dodajte skutu i parmezan, zajedno sa žumanjkom, solju i paprom. Promiješajte da se sjedine i ostavite sa strane.
  3. Tikvice pomoću mandoline tanko narežite po dužini. Vrlo je teško ručno rezati ovakve tanke ploške! Za svaku rolicu trebat će vam 3 ploške, ukupno 18 tankih savitljivih ploški.
  4. Uzmite 3 ploške od tikvica i stavite ih jednu do druge, lagano preklapajući. Dodajte otprilike 2 žlice smjese od sira pa rasporedite smjesu s kraja na kraj. Smotajte tikvice u krug. Rolice od tikvica stavite u nauljen kalup za mafine. Po želji svaku rolicu pospite dodatno mozzarellom.
  5. Pecite ružice od tikvica 15 minuta.

*Ako nemate mandolinu, narežite vrlo tanke kolutiće tikvica pa ih u kalupu za mafine slažite naizmjenično sa sirom. I dalje će biti ukusni!

Recepti za muffine
Recepti za muffine. (Foto: Darko Debić)

Čokoladne čašice s maslacem od kikirikija

Količina: za 6 čašica

Vrijeme pripreme: 20 minuta, plus hlađenje

Sastojci:

  • 2 žlice šećera u prahu
  • 100 g kremastog maslaca od kikirikija 
  • 150 g čokolade, otopljene

Priprema:

  1. Pripremite kalup za mafine sa 6 papirnatih podloga.
  2. Miješajte maslac od kikirikija i šećer u prahu dok smjesa ne postane glatka.
  3. Na dno svake podloge rasporedite 1 do 2 žlice čokolade.
  4. Stavite 1 do 2 žličice smjese maslaca od kikirikija na čokoladu.
  5. Prekrijte svaku čašicu s još čokolade i poravnajte vrh.
  6. Stavite u hladnjak na 1 sat ili dok se čokolada ne stvrdne.
  7. Izvadite čašice iz papirnatih podloga i poslužite.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci