Uskrsni zečići: neodoljivi keksi za obiteljske trenutke i šarene košarice

Uskrsni zečići, recept. (Foto: Petra Sabljić)

Uskrs nije samo vrijeme blagdanskih stolova prepunih delicija, već i trenutak kada se kuhinja pretvara u središte smijeha, kreativnosti i obiteljskih uspomena. Dok naše bake s ljubavlju mijese pince ili pripremaju medenjake, a majke dovršavaju šunke u kruhu, najmlađi željno čekaju da se tijesta pretvore u platna za njihovu maštu. Ove šarene uskrsne keksiće, inspirirane zečićima – simbolima proljeća i novog života – jednostavno je pripremiti, a još lakše zavoljeti. Dozvolite najmlađima da vam pokažu svoje remek-djelo blagdanske radosti i pripreme vlastite uskrsne košarice za blagoslov. 

Uskrsni zečići, recept.
Uskrsni zečići, recept. (Foto: Petra Sabljić)

Uskrsni zečići

Vrijeme pripreme: 25 minuta

Količina: 25 keksa 

Sastojci:

  • 250 g margarina/maslaca
  • 210 g šećera u prahu 
  • Pola praška za pecivo 
  • 4 jaja
  • 500 g glatkog brašna 
  • Čoko namaz (ili drugi namaz po želji)
  • Šareni bomboni

Priprema:

1. Miksati margarin i šećer u prahu dok se ne sjedine pa dodati 4 jaja i nastaviti miksati.

2. Postepeno dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo.

3. Sada tijesto zamijesiti rukama kako bi se dobila glatka smjesa (smjesa ne smije ispasti previše čvrsta, nego malo ljepljiva).

4. Uzimati rukom tijesto i praviti loptice veličine oraha. Loptice razvući i napuniti namazom po želji (džem, krema od pistacija, Nutella), pa ih opet umijesiti. Svaku lopticu zatim nježno pritisnuti (spljoštiti) dlanom te staviti na lim obložen papirom za pečenje. 

5. Na sredinu svakog keksa poslagati bombone u obliku zeca.

6. Peći na 180 stupnjeva 12 minuta (keksi gore moraju ostati mekani i bijeli, a ispod dobiti laganu zlatnožutu boju).

Dobar tek!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci