Miris cimeta i slatkih jabuka neizostavni su simboli ovoga godišnjeg doba, a njihov spoj s medom predstavlja pravu pozivnicu na slatko uživanje. Ova jesen posebna je iz još jednog razloga – Family Welcome, lifestyle portal za obiteljska putovanja, sutra slavi svoj prvi rođendan, a ja sam ponosna na to što sam nedavno postala njegova kolumnistica. U duhu proslave, odlučila sam obogatiti rubriku okusa jednostavnim, ali neodoljivim jesenskim jastučićima s jabukom i medom.
Ovaj recept ne iziskuje puno sastojaka i vremena, a rezultat će vas oduševiti hrskavom teksturom i slatkim, sočnim punjenjem. Pripremite slastice koje će unijeti toplinu i radost u vaš obiteljski ručak!
Jastučići s jabukom i medom
Vrijeme pripreme: 45 minuta
Količina: 12 komada
Sastojci:
- 2 lisnata tijesta (na tuljku)
- 3 jabuke
- 2 žlice smeđeg šećera
- vanilin šećer
- žličica cimeta
- med
- po želji – sjeckani bademi
Priprema:
- Odmotajte oba lisnata tijesta te čašom ili modlicom napravite krugove (možete i neki drugi oblik po želji). Pripazite da imate paran broj krugova.
- Jabuke narežite na male kockice, stavite u dublju tavicu, dodajte malo vode, kristalni (smeđi) i vanilin šećer te cimet, pa potom kuhajte, dok jabuke ne omekšaju (10 – 15 minuta), povremeno miješajući.
- Maknite jabuke s vatre i prohladite.
- Na donji dio kruga od lisnatog tijesta stavite žličicu nadjeva od jabuka, po vrhu rasporedite malo meda i pospite s malo sjeckanih badema.
- Krugove preklopite drugim lisnatim tijestom. Na gornjoj strani (poklopcu), na sredini kruga, nožem zarežite oblik zvjezdice.
- Svaki jastučić premažite mlijekom (u tankom sloju) i pospite s malo smeđeg šećera.
- Jastučiće pecite na 180 stupnjeva 20-ak minuta. Provjerite nakon 15 minuta. Kada jastučići dobiju zlatnožutu boju, izvadite ih iz pećnice, malo prohladite i servirajte!
Sretan rođendan, Family Welcome!