Raffaello kolač bez pečenja, kremast, jednostavan – pravi ljetni hit koji nam donosi gastroblogerica Mama kuharica!

Raffaello kolač bez pečenja. (Foto: Petra Sabljić)

Ljeto je idealno vrijeme za lagane, osvježavajuće slastice, a brzi raffaelo kolač jedan je od takvih deserata. Za ovaj slastan kolač inspiraciju sam pronašla u poznatim Raffaello kuglicama, a kombinira bogate okuse kokosa i bijele čokolade s kremastim nadjevom. Savršen je za vruće ljetne dane ako, kao i ja, želite uživati u nečemu slatkom, a da pritom ne provodite puno vremena u kuhinji. 

Zahvaljujući jednostavnim sastojcima i brzom postupku pripreme, ovaj će vam kolač postati omiljen desert, a kod nas je postao hit na obiteljskim okupljanjima!

Saznajte što vas očekuje na ovogodišnjem LegendFestu i doživite magiju i legende 27. i 28. srpnja u Petrinji

Raffaello kolač bez pečenja.
Raffaello kolač bez pečenja. (Foto: Petra Sabljić/mama.kuharica)

Raffaello kolač bez pečenja

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Količina: za 6 – 8 osoba

Sastojci za podlogu: 

  • 300 g petit/plazma keksa
  • 180 g maslaca/margarina
  • malo hladnog mlijeka

Dodatno: 

  • 12 komada petit keksa
  • malo mlijeka
  • 2 žlice bijele Linolade 

Krema:

  • 350 ml vrhnja za šlag
  • 250 g mascarponea
  • 40 g šećera u prahu
  • 100 g bijele čokolade (ja sam koristila onu za kuhanje)
  • 2 velike žlice Linolade Kokos ili bijele Linolade Milk
  • 5 žlica kokosa

Preljev: 

  • 200 g Linolade Milk ili Kokos

Napomena: kalup za kolač/kvadratnu tortu iznosi 24 x 24 cm.

Priprema: 

  1. Za podlogu: mljevenim keksima dodajte otopljeni maslac i malo po malo dodavajte mlijeko (oko pola decilitra). Pomiješajte pa smjesu dobro utisnite u kalup (možete se poslužiti dnom čaše).
  2. Podlogu premažite s dvjema velikim žlicama bijele Linolade Milk. 
  3. Jedan po jedan keks sa svake strane kratko namočite u toplo mlijeko pa posložite po premazanom namazu.
  4. Za kremu: mikserom miksajte vrhnje za šlag dok ne postane čvrsto.
  5. U drugoj zdjeli izmiksajte mascarpone i šećer u prahu pa lagano umiješajte prethodno pripremljeno vrhnje za šlag.
  6. U dobivenu smjesu dodajte otopljenu bijelu čokoladu i Linoladu Kokos (ili Milk) pa kratko miksajte na najmanjoj brzini da se sve poveže.
  7. Na kraju dodajte u kremu kokos i sve dobro promiješajte špatulom.
  8. Kremu premažite preko podloge od keksa.
  9. Za preljev: otopite u mikrovalnoj bijelu Linoladu Milk ili Kokos pa prelite preko kreme.

Ukrasite po želji, dobro je rashladite i uživajte u ljetnim okusima!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci