Povratak u školske klupe uz slasne Poli medote koji nas podsjećaju na ljetne avanture i posjet njihovu utočištu u Kuterevu

Poli medote. (Foto: Petra Sabljić)

Poli nastavlja očaravati svojom mladenačkom energijom, hrabrošću i neprestanom inovativnošću, a u ovom jubilarnom razdoblju, kada Poli slavi svoj 50. rođendan, i mi smo se pridružili toj energiji. Inspiraciju smo pronašli nedaleko od Otočca, gdje se smjestilo mjesto Kuterevo i u njemu dom za mlade medvjede (medote, kako ih još zovu u tom kraju) koji su tu zaštićeni od svih prijetnji. 

Poli salama, koja već 50 godina osvaja svojim okusom, simbolizira trajnost i ljubav prema kvaliteti, baš kao što je i Kuterevo, dom za mlade medvjede, simbol očuvanja prirode. Dok Poli salama generacijama donosi radost na naše stolove, medvjedi u Kuterevu obogaćuju naše živote i trebaju našu pažnju kako bi i buduće generacije uživale gledajući ih u prirodi. Očuvanje medvjeda u Kuterevu i Poli salama dijele zajedničku nit: važnost dugovječnosti i brige za ono što je dragocjeno.

U nastavku donosimo recept za super back to school zalogaje koji će oduševiti i velike i male ljubitelje dobrih okusa i putovanja.

Tražite li savršen bijeg od vrućina uz adrenalinske avanture? Otkrijte zašto su Otočac i okolica idealni za izlet vikendom!

Poli medote, zalogaji za sve generacije.
Poli medote, zalogaji za sve generacije. (Foto: Petra Sabljić)

Poli medote, zalogaji koje ćete obožavati

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Količina: 8 komada

Sastojci:

  • lisnato tijesto (pakiranje od 275 g na tuljku)
  • Poli classic kobasica (550 g)
  • Poli hrenovke Mini
  • umak od rajčice
  • prstohvat soli
  • 10 dag sira (mozzarella ili cheddar, a može i kombinacija)
  • 10 kom crnih maslina 

Priprema:

  1. Lisnato tijesto odmotati pa čašom raditi veće krugove u tijestu (paziti da se ne pritisne do kraja). Potom uzeti čep ili malu okruglu modlicu pa njome na vrhu velikog kruga napraviti dva manja kruga kako bismo dobili medine uši.
  2. Višak lisnatog tijesta ukloniti kako bi ostali samo oblici koje ste izradili.
  3. Na male krugove koji predstavljaju uši, staviti po kolutić narezane Poli hrenovke.
  4. U umak od rajčica dodati prstohvat soli i promiješati pa žličicom nanijeti sve na veći krug koji smo izradili. Posuti krug ribanim sirom.
  5. Staviti medote u lim za pečenje (ja sam ih ostavila na papiru koji sam dobila uz lisnato tijesto kako se oblik ne bi promijenio) i peći na 180 °C 15-ak minuta (ovisno o pećnici).
  6. Dok se medote peku, za to vrijeme pripremiti ostale sastojke – Poli Classic kobasicu narezati na šnite, sir malom modlicom ili čepom izrezati u obliku malog kruga, a crne masline izrezati tako da im se odreže vrh kako bi se dobile male „kapice“ koje će poslužiti kao nos. Od maslina napraviti i male kružiće koji će poslužiti kao oči.
  7. Kada su medote pečene, izvaditi ih, ohladiti pa na njih staviti Poli Classic kobasicu, sir i masline te poslužiti.

Sretan povratak u školske klupe i dobar tek!

Ovaj sadržaj nastao je u suradnji s brendom Poli prema najvišim profesionalnim standardima portala Family Welcome.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci