Ovaj mjesec Štrigova postaje vinsko središte: Donosimo detalje programa povodom ovogodišnjeg Urbanova

Urbanovo 2024. (Foto: Urbanovo)

Sredinom svibnja Štrigova postaje vinsko središte i domaćin Urbanova – ključne međimurske manifestacije posvećene vinu. U organizaciji udruge Hortus Croatiae osmišljen je bogat program za sve ljubitelje međimurskih vina, a vrhunac Urbanova je trodnevni Festival Pušipela.

Festival pušipela
Festival Pušipela. (Foto: Urbanovo 2024)

Degustacija više od 170 etiketa vrhunskih vina

U Domu kulture u Štrigovi, od 17. do 19. svibnja, održava se Festival Pušipela na kojem će prema riječima predsjednika udruge Roberta Horvata „posjetitelji kroz tri dana moći degustirati više od 170 etiketa vrhunskih vina iz 24 vinarije Udruge Hortus Croatiae“.

Prilika je to za upoznavanje najboljih vina međimurskih vinara te susret poslovnih partnera, ugostitelja i sommeliera s vinarima izlagačima. Vinarije koje će izložiti svoja vina su Banfi, Belović, Cmrečnjak, Dvanajščak Kozol, Hažić, Horvat, Jakopić, Kerman, Kocijan, Kojter, Kossi, Kovač, Kunčić, Lovrec, Medenjak, Munđarov breg, Nemec, Novak, Preiner, St. Jerome, Štampar, Tomšić, Turk i Vuković.

Festival je otvoren za javnost, a dnevne ulaznice po cijeni od 25 eura možete kupiti putem sustava Entrio.

Radno vrijeme Festivala u petak i subotu je od 12 do 19 sati, a u nedjelju od 14 do 19 sati. Organizatori ističu i zanimljiv popratni program manifestacije, pa se tako prvog dana Festivala otvara zanimljiva izložba „Povijest vinarstva na Liburniji“ u suradnji s Državnim arhivom u Štrigovi i Državnim arhivom iz Rijeke.

Istog dana u 20 sati u Termama Sveti Martin, ispred puba Potkova, održat će se „Wine & smile kviz“ s vinarima te poznatim blogerima i influencerima pod voditeljskom palicom stand up komičara Gorana Vugrinca.

Malmö – multikulturno srce Skandinavije koje će vas zasigurno oduševiti svojom raznolikošću

Međimurje
Međimurje. (Foto: Urbanovo 2024)

Urbanovo Cooking show i Wine run

U subotu sve posjetitelje Festivala očekuje „Cooking show by Bajzovi dvori & Marko Palfi“, dok je nedjelja rezervirana za jutarnji „Urbanovo WINE RUN“, a tijekom zadnjeg dana festivala organizirani su animatori za djecu za sve obitelji koje žele posjetiti festival.

Sva tri dana nakon Festivala posjetitelji se mogu zabaviti uz prigodni glazbeni program: Krunoslava Lajtmana i Patrika Zamudu u petak, DJ-a u subotu i Zodiac duo u nedjelju.

Brojne posjetitelje ove godine mogao bi privući i Urbanovo vlak koji ide iz Zagreba s glavnog kolodvora do kolodvora u Čakovcu, a nakon toga posjetitelji će se voziti autobusima do Štrigove.

Urbanovo
Urbanovo Gurman tjedan. (Foto: Urbanovo 2024)

“Gurman tjedan” i Otvoreni podrumi

Iako je Festival Pušipela vrhunac ove manifestacije, prethode mu Međunarodno ocjenjivanje vina 3. i 4. svibnja te Urbanovo Gurman tjedan od 3. do 19. svibnja, tijekom kojeg će restorani uključeni u projekt nuditi hranu sljubljenu s vrhunskim vinima međimurskih vinara.

Urbanovo završava Otvorenim podrumima 24. i 25. svibnja na kojima posjetitelje osim izvrsnih vina očekuju i razne kulinarske poslastice.

Sve informacije i detalje o programu Urbanova možete pronaći na službenoj internet stranici, Instagram ili Facebook stranici.

Vidimo se na Urbanovom!

Konzumacija alkoholnih pića osobama mlađim od 18 godina nije dozvoljena. Kozumirajte/pijte odgovorno!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci