Osvježavajuća salata s grilanim breskvama, kremastim kozjim sirom i hrskavim orašastim plodovima za savršene rujanske večeri

Salata s grilanim breskvama i kozjim sirom. (Foto: Samo jedan griz, Darko Debić)

Salata s grilanim breskvama i kozjim sirom osvježavajuća je i ukusna kombinacija koja savršeno balansira slatke i slane okuse. Idealna je za ljetne dane koji još traju i koji će nas, kako najavljuju, pratiti cijelog rujna, a može se poslužiti kao lagana večera ili kao predjelo. Evo kako je pripremiti.

Otkrijte recepte gastroblogera Darka Debića i pokušajte se zaustaviti na samo jednom grizu!

Salata s grilanim breskvama i kozjim sirom.
Salata s grilanim breskvama i kozjim sirom. (Foto: Samo jedan griz, Darko Debić)

Salata s grilanim breskvama i kozjim sirom

Količina: za 2 osobe

Vrijeme pripreme: 20 minuta

Sastojci:

  • 2 breskve, narezane 
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 100 g lisnatog povrća (npr. mješavina rukole, špinata i zelene salate)
  • 200 g mladog kozjeg sira (može se zamijeniti s feta-sirom)
  • tostirani listići badema ili neki drugi orašidi

Preljev:

  • 4 žlice maslinove ulja 
  • 2 žlice jabučnog octa ili aceta balsamica
  • 1 žlica meda
  • 1/2 žlice dijon senfa
  • malo soli
  • listići bosiljka

Priprema:

  1. Narezane breskve dodajte u zdjelu s maslinovim uljem i lagano promiješajte da se prekriju. Zagrijte roštilj ili grill-tavu na srednje jaku temperaturu, ravnomjerno rasporedite breskve i pecite s obje strane. Izvadite breskve na tanjur da se malo ohlade.
  2. Dodajte sve sastojke za preljev u staklenku s poklopcem i dobro protresite. Možete ih dodati i u zdjelicu i dobro promiješati pjenjačom ili vilicom.
  3. Dodajte pola lisnatog povrća u veliku posudi za posluživanje. Prelijte 1/4 preljeva i dobro promiješajte da preljev prekrije salatu. 
  4. Na to dodajte grilane breskve. Na vrh izmrvite kozji sir i završite s listićima badema.
  5. Po vrhu pokapajte ostatak preljeva, ukrasite listićima bosiljka (ako su veliki malo ih nasjeckajte) i poslužite.

Uslast!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci