Muffini od bundeve bez glutena – slastan međuobrok za djecu i odrasle

Muffini od bundeve. (Foto: Kefirolicious studio)

Uz pažljivo planiranje i pripremu, putovanje s djecom može biti ugodno iskustvo bez obzira na njihove prehrambene potrebe. Bezglutenski obroci ne moraju biti komplicirani i ne ukidaju mogućnost uživanja u samom jelu. Muffini od bundeve su samo jedan od mnogih primjera kako možete pripremiti ukusan i zdrav međuobrok i uživati u njemu dok ste na putovanju.

Kako biste osigurali da vaša djeca dobiju potrebne hranjive tvari tijekom putovanja, predstavljamo vam recept za ukusne muffine od bundeve i savjete kako ih kombinirati na putovanju. Ovi muffini od bundeve su ne samo ukusni, već i bogati hranjivim tvarima. Bundeva je odličan izvor vitamina A, C i K, a također sadrži vlakna koja su važna za probavu.

Muffini od bundeve.
Muffini od bundeve. (Foto: Kefirolicious studio)

Kako muffine kombinirati na putovanju?

Pakirajte ih za put: Muffine možete unaprijed pripremiti i spakirati u zatvorenu kutiju ili vrećicu. Idealni su za grickanje tijekom vožnje ili u pauzi na putu.

Dodajte svježe voće: Poslužite muffine s narezanim svježim voćem poput jabuka, naranči ili grožđa kako biste obogatili hranjivost obroka.

Mliječni kefir ili jogurt: Kako biste dodali dodatnu dozu dobrih bakterija i nutrijenata, muffine možete kombinirati s kefirom ili jogurtom.

Muffini od bundeve bez glutena

Količina: Ova smjesa je dostatna za 16 muffina.

Vrijeme pripreme: 30 min

Sastojci:

  • 175 g domaćeg kefira ili jogurta
  • 45 g maslaca
  • 200 g pečene bundeve
  • 185 g mješavine brašna za kruh bez glutena
  • 2 jušne žlice meda
  • 1 čajna žlica sode bikarbone
  • 1 čajna žlica praška za pecivo
  • 1 jaje
  • 1 čajna žlica cimeta
  • 1 čajna žlica mješavine začina za medenjake (cimet, muškatni orah, đumbir, klinčić)

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 190 °C .
  2. U većoj posudi pjenasto umutite jaja i med.
  3. U blenderu izmiksajte kefir, pečenu tikvu i začine. Umiješajte u smjesu od jaja i meda i dodajte otopljeni maslac. Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu te miksajte u jednoličnu smjesu.
  4. Smjesu dodajte žlicom u kalupe za muffine.
  5. Pecite 20 – 25 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu muffina ne bude čista.
  6. Izvadite iz pećnice i ostavite ih da se potpuno ohlade.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci