Iako je ljeto na izmaku, malo je onih koji će odoljeti uživanju u omiljenoj ljetnoj slastici, sladoledu.
Svatko od nas ima svojeg favorita, neovisno o tome je li riječ o voćnim ili kremastim okusima. Dok će mnogi uživati u sladoledu iz slastičarnica, domaći je sladoled savršen izbor za one koji žele malo više kreativnosti i drugačije sastojke.
Sladoled se može jesti samostalno, kao desert nakon obroka, ili kao dodatak raznim kolačima i desertima. Sladoled je, naravno, i desert kojem se uvijek razveselimo u posebnim trenucima i na slavljima poput rođendana i piknika. Ja ga volim kombinirati s mliječnim i vodenim kefirom jer mu tako dodajem dobre bakterije, a ovaj sam put uz mliječni kefir koristila i proteinski prašak.
U nastavku vam donosim dva prijedloga za osvježenje!
Domaći sladoled s mliječnim kefirom
Broj osoba: za 4 – 6 osoba
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Sastojci za sladoled od čokolade:
- 4 smrznute banane, narezane na komadiće
- 200 ml mliječnog kefira
- 3 jušne žlice bademova maslaca ili maslaca od kikirikija
- 2 jušne žlice kakaa u prahu
- 2 mjerice proteina u prahu s okusom čokolade
- šaka zrnaca kakaa
Sastojci za sladoled od malina:
- 4 smrznute banane, narezane na komadiće
- 200 ml mliječnog kefira
- 2 mjerice proteina u prahu bez okusa
- čajna žlica cimeta u prahu
- dvije šake malina – možete koristiti i svježe ili smrznute borovnice
Priprema:
- Posebno izblendajte sastojke za svaki sladoled.
- Obje smjese trebaju biti kremaste.
- Izlijte ih u zasebne posude, poklopite posude i stavite u zamrzivač preko noći. Izvadite 20 minuta prije posluživanja kako bi se sladoled malo „opustio”!
- Poslužite u zdjelici ili u kornetu.
- Ako vam sladoled nije dovoljno sladak, uvijek možete dodati još jednu bananu, med ili zaslađivač po svojem okusu.
Uživajte u okusima!