Jeste li već kušali kavu s oblakom od šećerne vune? Ovaj kafić u Zagrebu nezaobilazna je lokacija za uživanje u omiljenim napitcima!

Michi Garden bar. (Foto: Instagram, Michi Garden bar)

Vlasnici kafića i restorana znaju da su praćenje trendova, pružanje vrhunske usluge i atraktivna ponuda neke od najvažnijih stvari današnjim gostima. Iako je kava nešto bez čega većina ljubitelja ovog napitka ne može zamisliti početak dana, ponekad je i puno više od toga, posebice u našoj kulturi. 

Hrvati kavu piju gotovo tijekom cijelog dana, a volimo ih sve, počevši od klasične crne, bijele, hladne ili vruće ili s raznoraznim okusima. Upravo zato, domaći kafići moraju konstantno pratiti trendove kako bi svojim gostima pružili nešto novo i drugačije i potaknuli ih da baš njihov kafić postane nezaobilazna lokacija. 

Nakon duginih boja, šljokica i drugih zanimljivih „umjetnosti“ na kavama, jedan od trendova koji je prošle godine zahvatio društvene mreže su kava ili čaj sa šećernom vatom. Ovaj ukusni slatkiš koji smo u djetinjstvu obožavali viđali smo prvenstveno na napicima diljem Azije, međutim otkrili smo mjesto koje služi napitke s „kišom“ slatkih kapljica i u Hrvatskoj. 

Kamo za vikend s djecom? Izdvojili smo 10 obiteljskih izletišta i seoskih imanja u kojima možete ručati, ali i prespavati

Zašto morate kušati Candy kavu? 

Napitak s oblakom šećerne vate odnosi se na zanimljiv koncept šalice kave ili čaja iznad koje se nalazi oblak napravljen od šećerne vate koji se od topline napitka ispod nje topi i kapa u šalicu. Tako se dobiva efekt slatke „kiše“ koja lagano zaslađuje napitak. 

Candy kava ili čaj izgledaju izuzetno privlačno i fotogenično, a uz njih uredno posloženo na pladnju dobijete vrčić s mlijekom kako biste mogli kreirati prekrasne fotografije i reelse

S obzirom na to da je šećerna vata u obliku oblaka dosta velika, dok čekate i slikate, slobodno uzmite koji griz i mislima se vratite u djetinjstvo. Za Candy kavu morat ćete izdvojiti 4,90 eura, međutim nešto ovako zanimljivo vrijedno je kušanja. 

Gdje kušati kavu s oblakom od šećerne vune? 

Michi Garden Bar, u kojem ćete pronaći spomenutu kavu, nalazi se u ulici Damira Tomljanovića, u blizini Bundeka. S pojavom prvih sunčanih dana ne sumnjamo da će postati jedan od najposjećenijih kafića u Zagrebu.

U minimalističko uređenom ambijentu prevladavaju zelene nijanse, razne biljke, a naglasak je i na prirodi. Izvan kafića nalaze se kadulja, ružmarin, lavanda i drugo bilje koje se koristi za izradu ukusnih sirupa i terasu pretvara u pravu mirisnu oazu. Osim kave, u Michi Gardenu moći ćete isprobati i fine koktele, ostala alkoholna pića te razne domaće limunade. 

Ako već niste, ovog proljeća posjetite ovaj predivan bar u gradu i opustite se u prekrasnom smirujućem ambijentu uz bogatu ponudu toplih i hladnih pića. Bilo da idete na spoj, druženje s najboljom prijateljicom ili tražite predah od šetnje s djecom, Michi Garden Bar je must-visit lokacija u Zagrebu. 

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci