Iz mamine kuhinje: Vrijeme je da upalimo pećnicu i pripremimo ove mekane i sočne čupavce s Kupilek džemom od kupina 

Čupavci s džemom od kupina. (Foto: Petra Sabljić)

U našoj obitelji čupavci su omiljen kolač zbog svoje sočne teksture i bogatog okusa. Idealni su za obiteljska okupljanja, rođendane ili kao slatki užitak za putovanja. No, ako želite dodatno unaprijediti njihov okus i nutritivne vrijednosti, dodavanje džema od kupina je izvrsna opcija.

Džem od kupina donosi brojne zdravstvene benefite, uključujući bogatstvo vitamina C i K te antioksidansa koji jačaju imunološki sustav i pomažu u borbi protiv slobodnih radikala. Osim toga, kupine su poznate po svom povoljnom učinku na probavu i zdravlje srca.

Priprema ovih čupavaca ne zahtijeva puno truda – dovoljno je uzeti vagu, mikser i osigurati malo slobodnog vremena, a rezultat su čupavci koji su nevjerojatno sočni, mekani i puni okusa. 

U nastavku vam donosim jednostavan recept koji će vam uštedjeti vrijeme i pružiti zdrav užitak. Isprobajte i uvjerite se sami!

TOP 9 razloga zašto vam ljetovanje u Omišu neće biti dosadno! Evo što obavezno morate iskusiti i vidjeti

Čupavci s džemom od kupina.
Čupavci s džemom od kupina. (Foto: Petra Sabljić)

Čupavci s džemom od kupina 

Vrijeme pripreme: 60 minuta 

Količina: 8 – 10 kom

Sastojci za biskvit:

  • 4 jaja
  • 230 g šećera
  • ekstrakt vanilije
  • 1 dcl mlijeka
  • 1 dcl ulja
  • prašak za pecivo 
  • 250 g glatkog brašna

Sastojci za preljev:

  • 300 g čokolade za kuhanje
  • 3 dcl mlijeka
  • 3 žlice šećera
  • 170 g maslaca/margarina

Dodatno:

Priprema:

  1. Za biskvit miksati jaja sa šećerom, potom dodati ekstrakt vanilije, mlijeko i ulje pa dalje miksati. Na kraju dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo i miksati još kratko dok se smjesa ne sjedini.
  2. Gotovu smjesu preliti u lim za pečenje (40 x 30 cm) prethodno obložen papirom za pečenje.
  3. Peći na 175 °C oko 20 minuta (provjeriti čačkalicom).
  4. Dok se biskvit peče, pripremiti preljev tako da sve sastojke otopimo na pari do vrenja.
  5. Kada je biskvit pečen, neka se malo ohladi pa dok je još topao, prerezati ga na pola.
  6. Jednu polovicu biskvita premazati Kupilek extra džemom od kupina i zatvoriti drugom polovicom biskvita, narezati na kocke pa umočiti u čokoladni preljev i potom uvaljati u kokos.
  7. Staviti u hladnjak da se stegne i poveže te potom poslužiti uz Kupilek kupinovo ili malinovo vino.

Uslast!

Ovaj sadržaj nastao je u suradnji s brendom Kupilek prema najvišim profesionalnim standardima portala Family Welcome.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci