Imamo recept za odlične pohane palačinke punjene sa šunkom i sirom, brzinski ručak za obitelj u pokretu!

Pohane palačinke. (Foto: Marija Herjavić Jerkić)

Baš poput kruha, u skoro svakom dijelu svijeta pripremaju se palačinke na neki specifičan način. Ove naše, europske, omiljene su mnogim generacijama. Ono što je izuzetno dobro kod njih je da se mogu jesti i slane i slatke pa od jedne pripreme možemo napraviti i glavno jelo i desert. Još jedno omiljeno jelo naše djece su pohanci pa danas donosimo recept koji je spaja ta dva jela – pohane punjene palačinke

Jelo je idealno za roditelje koji nemaju puno vremena, pogotovo jer se može pripremiti i dan ranije kako bi sljedeći dan imali konkretan obrok. Danas donosimo prijedlog klasičnog nadjeva, sir i šunka, ali ne dajte se smesti, dajte mašti na volju i punite čime god želite! S obzirom na blagdane koji su nam sve bliži i obilje hrane na našim stolovima, možete iskoristiti ostatke mesa koje možete kombinirati sa sirom i omiljenim umakom, i poslužiti uz omiljenu francusku salatu.

Štrudla od jabuka – omiljen jesenski desert koji volimo tijekom cijele godine

Pohane palačinke mogu se jesti slane ili slatke, a mi smo ove pohali i punili sa šunkom i sirom.
Pohane palačinke. (Foto: Marija Herjavić Jerkić)

Pohane palačinke

Količina: za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 40 minuta

Sastojci za palačinke:

  • 250 g oštrog brašna
  • 2 jaja
  • 200 ml mlijeka
  • 300 – 400 ml mineralne vode
  • malo soli

Sastojci za nadjev:

  • sir
  • šunka
  • oštro brašno
  • jaje
  • kukuruzno brašno ili krušne mrvice

Još je potrebno:

  • ulje za prženje
  • po želji majoneza, kečap

Priprema:

  1. Sve sastojke za palačinke dobro promiješati da nema grudica i pustiti smjesu da odmori bar 10 minuta.
  2. Peći tanko tijesto lijevajući na neprianjajuću tavu za palačinke.
  3. Svaku palačinku napuniti nadjevom po želji i zarolati poput sarmice.
  4. Punjene palačinke pohati redom u brašnu pa jajetu i na kraju u kukuruznom brašnu ili krušnim mrvicama.
  5. Pohane palačinke ispeći na tavi u malo ulja ili u pećnici postavljene na rešetku na 180 °C dok ne porumene.
  6. Izvaditi ih na kuhinjski ubrus da se upije višak masnoće.
  7. Spremiti ih u ekološku vrećicu i ponijeti na izlet, a po želji pripremiti i majonezu, kečap ili neki drugi umak.

Uslast!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci