Imamo recept za najmekše cimet-rolice od bundeve s kremastim preljevom za pravi jesenski užitak

Cimet-rolice od bundeve. (Foto: Mateja Krvarić Zobec)

Ove cimet-rolice jednostavno morate probati! Recept donosi Mateja Krvarić Zobec, autorica bloga “Uvijek gladna”, a njezin tajni sastojak je tijesto od bundeve, koje daje ovim rolicama posebno mekanu teksturu i bogat okus. Da bi postigla savršenu sočnost, Mateja je primijenila poseban trik: prije pečenja rolice je prelila tankim slojem slatkog vrhnja. Rezultat su nevjerojatno mekane i aromatične cimet-rolice od bundeve koje će vas oduševiti svakim zalogajem!

U nastavku vam donosimo recept s kojim nema greške, a na vama je samo da zasučete rukave i započnete pripremu ovog pravog jesenskog užitka.

Recept za krokete s bundevom, kus-kusom i sirom – savršene kao samostalno jelo ili prilog mesnim jelima

Cimet-rolice od bundeve.
Cimet-rolice od bundeve. (Foto: Mateja Krvarić Zobec)

Cimet-rolice od bundeve

Količina: 9 rolica

Vrijeme pripreme: oko 2,5 sati (s dva dizanja tijesta)

Sastojci za tijesto:

  • 180 g mlijeka
  • 1 suhi kvasac
  • 50 g šećera
  • 1 jaje
  • 50 g maslaca
  • 150 g pirea od bundeve (prethodno ispecite bundevu i izblendajte štapnim mikserom)
  • prstohvat soli
  • malo pumpkin spice začina (ili cimeta, začina za medenjake)
  • 520 g glatkog brašna za dizana tijesta

*svi sastojci neka budu sobne temperature.

Sastojci za nadjev:

  • 110 g maslaca sobne temperature
  • 110 g smeđeg šećera
  • 1 velika žlica cimeta

Sastojci za premaz:

  • 50 g maslaca
  • 150 g krem-sira
  • 50 g slatkog vrhnja
  • cimet
  • 1 burbon vanilin-šećer

Postupak:

  1. Zagrijte mlijeko, dodajte mu kvasac i šećer te sve odmah stavite u zdjelu od miksera. Dodajte jedno jaje i rastopljen maslac te sve miksajte da se poveže. Dodajte i pire od bundeve i začine. Na kraju dodajte brašno; kada se poveže, miksajte 8 – 10 minuta. 
  2. Kada je tijesto spremno, možete ga odmah staviti da se diže te napraviti i peći rolice ili ih pripremljene možete ostaviti u hladnjaku da biste ujutro imali topla peciva. Ako ste poput mene, tijesto ćete odmah prebaciti u hladnjak na hladnu fermentaciju jer je kasno i idete u krevet. Ujutro izvadite tijesto iz hladnjaka i pustite ga da se temperira dva sata.
  3. Razvaljajte tijesto i rasporedite nadjev.
  4. Premažite tijesto maslacem pa posipajte šećerom i cimetom. 
  5. Zarolajte i izrežite. Ostavite da se diže još oko pola sata. 
  6. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Prelijte s malo slatkog vrhnja i pecite dvadesetak minuta.
  7. Ispecite prste dok iz lima vadite vruće rolice jer tako je najbolje. 😊 Po želji, premažite premazom.

Uslast i uživajte u vikendu!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci