Donosimo vam recept za malo drugačije polpete od pilećih prsa s tajnim umakom koje ćete obožavati!

Polpete od pilećih prsa. (Foto: Kefirolicious studio)

Proljeće je vrijeme obnove i rasta, kad priroda buja svježinom i bojama, a obitelji se okupljaju kako bi uživale u zajedničkim trenucima i ukusnoj hrani. Jedna od idealnih proljetnih poslastica za obiteljska druženja su malo drugačije polpete od pilećih prsa, a moj tajni umak je od ananasa i avokada.

Polpete se mogu prilagoditi raznim ukusima i preferencijama, samo dodajte svoje omiljene začine, a umak od ananasa i avokada može poslužiti kao savršena pratnja ne samo pilećim polpetama, već i drugim jelima poput pečenog povrća ili ribe.

Ova neodoljiva kombinacija okusa savršena je za raznovrsnu proljetnu trpezu uz druženje s obitelji i prijateljima na otvorenom. Zašto ne organizirati piknik u vrtu ili ručak na terasi? Polpete su jednostavne za pripremu i idealne za dijeljenje. Dodajte svježu salatu, hrskav kruh i voćnu salatu za desert. Ne zaboravite osvježavajući napitak poput limunade za najmlađe, dakako, s vodenim kefirom, a oni stariji mogu nazdraviti čašicom kvalitetnog vina!

Otkrili smo preslatku kuću za opuštajući vikend odmor usred prekrasne smrekove šume u Sloveniji

Drugačije polpete od pilećih prsa.
Drzgačije polpete od pilećih prsa. (Foto: Kefirolicious studio)

Polpete od pilećih prsa s umakom od avokada i ananasa

Količina: Za oko 10 polpeta

Vrijeme pripreme: 15 min

Sastojci:

Za polpete

  • 1 pakiranje pilećih prsa, oko 600 g
  • 50 g bezglutenskih krušnih mrvica
  • 1 glavica ljubičastog luka – na sitno nasjeći
  • 1 crvena paprika – na sitno nasjeći
  • 1 češanj češnjaka – na sitno nasjeći
  • ½ čajne žlice soli
  • malo dimljene crvene paprike u prahu

Za umak

  • 3 koluta svježeg ananasa, debljine oko 1 cm
  • 1 zreli avokado
  • prstohvat soli
  • 2 mlada luka
  • 1/3 čajne žličice kumina u prahu

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 °C.
  2. Piletinu narežite na manje komade pa ju sameljite u multipraktiku.
  3. U zdjelu dodajte samljevenu piletinu, sitno narezani luk, papriku i češnjak pa dodajte sol i krušne mrvice. Sve dobro umiješajte rukama.
  4. Smjesu rasporedite u kuglice približno jednake veličine. Kako biste lakše oblikovali polpete, smočite ruke vodom. Posložite kuglice na lim za pečenje na koji ste prethodno stavili papir za pečenje.
  5. Loptice dlanom ili špatulom utisnite u papir za pečenje kako biste dobili polpete željene debljine.
  6. Pecite ih oko 30 minuta ili dok ne postanu zlatno-žute, ovisno o jačini vaše pećnice.
  7. Dok se polpete peku, u blender dodajte sastojke za umak pa blendajte dok ne dobijete kremastu smjesu.
  8. Pečene polpete poslužite uz umak, dodajte malo narezanog mladog luka, rotkvice, krastavac ili salatu po vašem izboru.

Uslast!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci