Kada razmišljam što pripremiti za neki izlet s djecom, uvijek gledam da to bude nešto konkretno i zasitno, a da ne treba biti u hladnjaku. Također, bitno je da djeci bude privlačno jer znamo da je to jedan od glavnih faktora da nešto pojedu. Osim toga, inspiraciju često pronalazim oko sebe, pogotovo u godišnjim dobima.
Ova peciva u obliku bundevica dodatno su napunjena sirom i salamom pa imamo sve što je potrebno da se svi najedemo na nekom putovanju. Uz malo truda, pripremit ćemo ova prava jesenska peciva kojima nitko neće moći odoljeti!
Brza peciva u obliku bundevica
Količina: oko 12 komada peciva
Vrijeme pripreme: 1 sat
Sastojci:
- 400 g glatkog brašna
- 200 ml toplog mlijeka
- paketić suhog kvasca
- žličica šećera
- žličica soli
- 100 g omekšanog maslaca
- 1 jaje
Dodatno:
- nadjev po želji sir, šunka
- žutanjak i malo mlijeka za premazivanje
Priprema:
1. Od svih sastojaka osim maslaca dobro umijesiti tijesto i pustiti da se digne.
2. Dodati maslac i dobro izraditi tijesto te još jednom pustiti da se digne.
3. Tijesto podijeliti na dvanaest jednakih dijelova, svaki dio lagano istanjiti da bude poput palačinke, u sredinu staviti nadjev i oblikovati loptice pazeći da se tijesto dobro zatvori da nadjev ne iscuri.
4. Kuhinjskim koncem omotati loptice tako da se dobije oblik bundeve i premazati ih žumanjkom umućenim u mlijeko.
5. Peći na 180 °C 15 – 20 minuta.
6. Kad se ohlade, maknuti konac.
Priprema izleta s djecom uvijek zahtijeva pažnju prema njihovim preferencijama i potrebama, a jedan od ključnih faktora uspješnog izleta je hrana koja je praktična, ukusna i privlačna. Inspiracija za ovaj ili slične recepte često dolazi s godišnjim dobima, a ova jesenska poslastica vjerujem da će obradovati i najzahtjevnije putnike. Uz malo truda, ovim nadjevenim bundevicama možete osigurati da izlet s djecom bude ne samo zabavan već i gastronomski užitak. U slast!