Proslavimo Svjetski dan turizma obiteljskim putovanjem u europske gradove

Akvarij u Barceloni. (Foto: Shutterstock)

Slavimo Svjetski dan turizma i otkrivamo vam najljepše gradske destinacije u Europi za obiteljsko putovanje! Od 1980. godine Svjetski dan turizma obilježava se svake godine 27. 9. s ciljem podizanja svijesti o tome koliko je turizam važan za rast i razvoj svih zemalja, a ovogodišnja je zajednička tema „Turizam i zelena ulaganja”. U povodu Svjetskog dana turizma organiziraju se razna događanja pa je ovo idealna prilika za kratak obiteljski predah u jednome od europskih gradova. Donosimo vam pet ideja za vaše sljedeće obiteljsko putovanje!

Europski gradovi koje morate posjetiti s obitelji ove jeseni

Billund, grad u Jutlandu u Danskoj. (Foto: Shutterstock)

Billund (Danska)

Jedna od obaveznih destinacija za obitelji čiji su članovi inventivni mali i veliki graditelji zasigurno je Legoland u danskom gradu Billundu. Čitav svijet u minijaturi, vožnja na krilima srednjovjekovnog zmaja, autoškola za klince, NinjaGo svijet, nesvakidašnji setovi i milijuni LEGO kockica očekuju vas u gradiću u kojem je počela priča o najpoznatijim svjetskim kockicama. Osim Legolanda, u Billundu se možete zabaviti i na bazenima, u raznim tematskim parkovima i u zoološkom vrtu.

Britanski muzej, London. (Foto: Shutterstock)

London (Engleska)

Zbog mnoštva sadržaja i događanja koje nudi, posebice ujesen, London je grad kojem se obitelji uvijek rado vraćaju. Zabavite se u interaktivnim londonskim muzejima poput British Museuma, posjetite prirodoslovni muzej Science Museum i uronite u svijet dinosaura i fosila, okušajte se u znanstvenim pokusima u muzeju znanosti (Natural History Museum) ili pak posjetite zabavan muzej iluzija (Twist Museum). Otkrijte bajkovite pejzaže jeseni u londonskim parkovima ili prošećite putevima Harryja Pottera. A ako tražite još ideja za svoje vikend-putovanje u London s obitelji, pročitajte naš članak.

Disneyland u Parizu. (Foto: Shutterstock)

Pariz (Francuska)

Kad spomenemo svijet mašte, vrhunski uglazbljenih crtića, čarobnih priča običnih junaka i preslatkog Mickeyja Mousea, koje vam mjesto prvo pada na pamet? Da, tako je, mjesto koje svako malo, veliko i još malo veće dijete želi posjetiti barem jednom u životu – Disneyland Paris. U glavnom gradu Francuske djeca mogu uživati i u vožnji brodom po rijeci Seini ili veslati čamcem po jezeru koje se nalazi u vrtu Jardin des Tuileries, smještenom između kultnog muzeja Louvre (koji također možete posjetiti s djecom) i trga Place de la Concorde. Volite li parkove, jedan se nalazi baš podno pariškog simbola: Eiffelovog tornja. Ako se ne bojite visine i želite razgledati Pariz iz ptičje perspektive, svakako se popnite i na Tour Eiffel.

Akvarij u Barceloni. (Foto: Shutterstock)

Barcelona (Španjolska)

Šarolike i nestvarne arhitekture zgrada, uglavnom s potpisom Gaudíja, Barcelona je grad u kojem nijednom djetetu neće ni u jednom trenutku biti dosadno. Jedno od najpoznatijih odredišta u Barceloni jest Park Güell koji je projektirao Antoni Gaudí i čija je izgradnja počela davne 1900. godine. U glavnom gradu pokrajine Katalonije vrijedi posjetiti i Akvarij, Muzej znanosti, Zoološki vrt, planinu Tibidabo i zabavni park, a ako imate dovoljno vremena, na sat i pol vožnje od Barcelone, u mjestu Salou, nalazi se i golemi zabavni park PortAventura (posjet njemu može trajati i nekoliko dana). Buduće nogometaše posebno će oduševiti tura po poznatom stadionu Camp Nou.

Museum of Natural History. (Foto: Canva)

Firenca (Italija)

Kolijevka renesanse, talijanske umjetnosti, jezika i kulture, Firenca nudi mnoge zanimljive sadržaje, pogotovo malim znanstvenicima. Mnogi firentinski muzeji nude djeci zabavne aktivnosti i radionice kako bi im približili znanost i umjetnost na ležeran način. Tako možete posjetiti poznati muzej Gallerie degli Uffizi s posebnim programom namijenjenim djeci i Prirodoslovni muzej Fakulteta u Firenci koji ima šest sekcija, a djeci starijoj od šest godina najzanimljivije su geologija i paleontologija te Muzej La Specola, najstariji prirodoslovni muzej u Europi.

Tu su i Museo Galileo koji je posvećen izumima poznatog talijanskog znanstvenika Galilea Galileija i interaktivni muzej Leonardo Interactive Museum u kojem možete isprobati izume Leonarda Da Vincija, dok će djeca koja vole istraživati tajne svemira svoje vrijeme najradije provoditi u Zvjezdarnici. U Firenci možete šetati uz rijeku Arno i otkrivati njezine posebne mostove i impresivne crkve ili se možete igrati u prostranim gradskim parkovima kao što su Parco delle Cascine ili Giardino di Boboli.

Proslavite i vi Svjetski dan turizma putovanjem s djecom u jednome od najljepših europskih gradova po mjeri obitelji!

Tagovi:

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci