Čarobni Prag: Obiteljski vikend-odmor u gradu mostova, umjetnosti i nevjerojatnih muzeja

Panorama Prag, Karlov most. (Foto: Shutterstock)

Grad bezvremenske ljepote, čarobnih dvoraca i očaravajuće arhitekture. Grad mostova, umjetnosti i stotine tornjeva za sasvim drugačiji pogled na svijet. Grad craft piva i raznolike gastronomije. Bohemska prijestolnica kristala i bižuterije. Grad vrhunske zabave za cijelu obitelj s mnoštvom interaktivnih muzeja, kazališnih predstava za najmlađe, zelenih parkova i poznatih klubova. Grad u kojem vikend-predah s obitelji postaje nezaboravno iskustvo. Otkrivamo vam što sve možete doživjeti i u kojim aktivnostima možete uživati a obitelji u Pragu!

Uspinjača u Pragu. (Foto: Shutterstock)

Istražite Prag s najmlađima

Čim stignete u Prag, možete se pješice ili uspinjačom popeti na brdo Petrin. Na vrhu će vas dočekati jedan od najljepših pogleda na glavni grad Češke, pogotovo s tornja Petrin koji izgledom podsjeća na Eiffelov toranj, samo minijaturni. Osim šetnje kroz zeleni park, najveći u Pragu, ovdje ćete se moći do suza nasmijati praveći grimase u labirintu ogledala i diviti se nebeskim tijelima u zvjezdarnici.

Šetnja Pragom bit će sama po sebi posebno iskustvo. S brda Petrina prošećite preko Karlova mosta, koji je još jedan od praških simbola, i na svakom koraku uživajte u umjetnosti i glazbi iznad rijeke Vltave. Jeste li uspjeli pronaći sve kipove koje krase Karlov most? Odavde se možete zaputiti do staroga grada i najpoznatijeg praškog trga, Staromestské námestí¸na kojem se nalazi astronomski sat.

Želite li svjedočiti maloj lutkarskoj predstavi koja se odigrava s prozorčića praškog sata, bit će dovoljno da se ispod ure nađete mrvicu prije svakog punog sata. U samom centru grada obavezno istražite kompleks Praškog dvorca i posjetite Zlatnu ulicu s njezinim šarenim kućicama. Prema legendi, ulica je ime dobila po alkemičarima za koje se vjeruje da su u ovdašnjim tajnim prolazima kemijskim procesima pokušavali stvoriti zlato. Zanima li vas čarolija, svakako posjetite i Muzej alkemije, koji je udaljen samo pet minuta hoda od trga, a skriva se u tajnim podzemnim tunelima Praga. Ako biste češku prijestolnicu radije posjetili u društvu vodiča, na raspolaganju imate i dvodnevne ture gradom.

Iluzija ili stvarnost? Praški muzeji za cijelu obitelj

Izgubite pojam o vremenu i prostoru u jednom od najzabavnijih muzeja u centru Praga, Muzeju iluzija. Nemojte zaboraviti napuniti svoj mobitel ili fotoaparat i osloboditi dovoljno memorije na svojim uređajima jer ćete u ovom čudotvornom prostoru htjeti ovjekovječiti svaki trenutak i pojavu kojima ćete se još godinama smijati. Uskočite u sliku, lebdite u zraku, upoznajte dinosaure, postanite sićušni ljudi ili ogromni divovi, uteknite King-Kongu i isprobajte sve ostale interaktivne sadržaje ovog jedinstvenog muzeja.

Želite li provesti još jedno neobično poslijepodne, posjetite praški Muzej osjetila u kojem ćete vi i vaši najmlađi moći probuditi svoju maštu i kroz sva osjetila istražiti prirodne fenomene poput pravih znanstvenika. U Pragu možete posjetiti i najveći privatni LEGO muzej na svijetu s više od 3000 jedinstvenih modela Lego kockica praških znamenitosti i mnogo drugih rijetkih setova poput Ratova zvijezda i Harryja Pottera.

Fotografirajte se s glazbenim i sportskim zvijezdama, poznatim glumcima i drugim velikanima našeg doba ili se vratite u srednjovjekovni Prag u muzeju voštanih figura Madame Tussauds Prague. U djetinjstvo se možete vratiti i u Muzeju igračaka gdje će cure posebno oduševiti postava posvećena najpoznatijoj lutki na svijetu, Barbie.

Od zoološkog vrta do vodenog centra i kazališta

Intrigira li vas svijet životinja, svakako posjetite praški zoološki vrt u kojem obitava više od 650 vrsta životinja: od tigrova do gorila, od slonova do reptila. Ako obožavate dinosaure, na samom vrhu trgovačkog centra Gallery Harfa, pronaći ćete zanimljiv DinoPark posvećen mezozoiku.

Želite li se pak malo opustiti i napuniti baterije u wellnessu dok se vaši mališani igraju u bazenima i na vodenim atrakcija, planirajte poslijepodne (ili cijeli dan) u Vodenom centru Šutka gdje ćete moći i nešto prigristi kad god poželite.

Prag je poznat i po svojim posebnim kazalištima pa ćete navečer moći uživati u lutkarskoj predstavi ili u čarobnim svjetlosnim efektima u zamračenom teatru s neverbalnim predstavama „crnog kazališta”, odnosno Black light theatre Image.

Prag nudi i mnoštvo zelenih parkova u kojima najmlađi mogu uživati u slobodnoj igri i trčanju, a u slučaju kiše, u trgovačkim centrima dostupne su i razne igraonice kako nijednom članu obitelji ne bi bilo dosadno.

Odaberite Prag za svoje sljedeće vikend-putovanje – nećete požaliti. Štoviše, prilično smo sigurni da ćete u glavnom gradu Češke poželjet ostati puno duže!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci