Zagreb Time Travel: Istražite povijest grada kroz proširenu stvarnost!

Zrinjevac, Trg Nikole Šubića Zrinskog. (Foto: Canva)

Uz tradicionalan način razgleda Zagreba, zašto ne razgledati ga i na drugačiji, inovativniji način? Zahvaljujući tehnologiji doživite posebno iskustvo putovanja kroz vrijeme i prostor u srcu Zagreba.

Unajmite tablet i upustite se u nezaboravno putovanje zagrebačkom prošlosti

Nakon što od Zagreb Time Travela unajmite tablet, on postaje vaš vremeplov koji oživljava povijesne priče i likove pomoću tehnologije virtualne i proširene stvarnosti (VR & AR).

Na tabletu se nalazi karta s GPS lokatorom koji će vas voditi kroz najznačajnija mjesta koja trebate posjetiti u centru Zagreba, a na svakom označenom mjestu „dočekat“ će vas najzanimljivije osobe iz povijesti grada čiji se život veže uz pojedine lokacije. Od njih ćete doznati brojne zanimljivosti.

Kraljica koja ni nakon smrti nije našla mir

Primjerice, kad dođete na Trg sv. Marka „dočekat“ će vas Barbara Celjska, koju su zbog njene okrutnosti, jer je navodno sa zidina Medvedgrada bacala svoje žrtve, prozvali Crnom kraljicom. Legenda govori da je utvrdu Medvedgrad, u kojoj je živjela, prodala vragu samo da bi spasila svoje blago. Zbog toga i nakon smrti nije našla mir, već se pretvorila u zmijsku kraljicu koja i danas čuva silno bogatstvo u tunelima između Medvedgrada i crkve svetog Marka. Priča će sigurno zaintrigirati maštu djece i odraslih, a nakon nje mnogi će biti bogatiji za novu činjenicu o povijesti Zagreba.

Istražite povijest grada kroz interaktivne kvizove, igrice i fotografiranje

Na turi Zagreb Time Travel na svakoj lokaciji možete igrati kvizove, razne igre, što će posebno biti zanimljivo djeci, i tako skupljati bodove jer na posebnim lokacijama navedenima u tabletu možete dobiti i popuste. Također, na svakoj će se lokaciji ukazati odlična prilika za fotografiranje. Sve fotografije će vam biti dostavljene e-poštom i tako ćete ih moći sačuvati kao vrijednu uspomenu na svoje putovanje poviješću Zagreba.

Slijedeći upute na tabletu posjetit ćete fontanu Manduševac na Trgu bana Josipa Jelačića, zagrebačku katedralu, tržnicu Dolac, Tkalčićevu ulicu, Kamenita vrata, Markov trg, plato Gradec, uspinjaču, Strossmayerovo šetalište i jedno odredište u ulici Ilica. Tablet će vam biti na raspolaganju tri sata jer tura, odnosno obilazak svih lokacija traje otprilike sat i pol do dva sata, ali kad počne zabava i fotografiranje, vrijeme brzo proleti.

Rezervirajte svoju avanturu u bilo koje doba dana

Radno vrijeme Zagreb Time Travela je od 0 do 24 sata, što je velika prednost – termin razgledavanja birate sami, bilo po danu ili po noći. Nakon tri sata, koliko vam je na raspolaganju tablet, uređaj je potrebno vratiti na polazišnom mjestu, odnosno kraj Manduševca. U slučaju lošeg vremena ili nemogućnosti dolaska, turu možete otkazati na istim adresama na kojima ste rezervirali termin.

Jedan tablet, čiji najam stoji 29 €, dovoljan je za četiri osobe pa prilikom rezervacije termina e-porukom na [email protected] ili pozivom na broj +38598 48 55 60 te putem Zagreb Time Travel društvenih mreža na Facebooku ili Instagramu ili Tik Toku obavezno navedite broj osoba. Ako se radi o većoj grupi, prema dogovoru ostvarit ćete i popust.

Tablet se preuzima u centru Zagreba, kod Manduševca, gdje će posjetitelje dočekati osoba iz tvrtke, tako da je na licu mjesta plaćanje moguće jedino gotovinom. Putem transakcijskog računa ili svim karticama prije razgleda moguće je plaćanje preko njihova partnera ovdje.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci