Ovaj vikend održava se 19. Bučijada u Ivanić-Gradu. Ne propustite najnarančastiju manifestaciju i zabavu za cijelu obitelj!

19. Bučijada u Ivanić-Gradu. (Foto: Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada).

Devetnaesta po redu Bučijada održat će se u Ivanić-Gradu od 6. do 8. listopada 2023. godine, a ovogodišnja kuma Bučijade je paraolimpijka u plivanju Paula Novina.

19. Bučijada u Ivanić-Gradu.
19. Bučijada u Ivanić-Gradu. (Foto: Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada).

Gastronomska raznolikost od buča

Ovogodišnja Bučijada trajat će od petka do nedjelje, a donosi nam veliki sajam s 170 izlagača i petnaestak ugostitelja. Svi zajedno činit će najveći prodajni sajam bučinog ulja, buča i proizvoda od buča u Hrvatskoj.

Posjetitelji će moći pronaći raznolike proizvode poput bučinog ulja, bučnica, piva od buče, juhe od buče, bučokremšnita te nove ekskluzivne čokoladne praline punjene bučinim namazom i bučinim uljem. Za gastronomske sladokusce bit će tu i Show cooking s poznatim chefovima Melikorom Bašićem i Damirom Tomljanovićem koji će pripremati specijalitete od buča.

Središnji gradski park bit će ukrašen brojnim dekoracijama od buča, te će biti postavljeni photo i selfie punktovi. Također, održat će se i radionica na temu ukrašavanja s Kornelijom Benyovsky Šoštarić, voditeljicom poznate HRT-ove emisije Vrtlarica.

Zabava za djecu i glazbeni užitak za sve generacije

Za djecu će biti mnogo sadržaja na tradicionalnoj Maloj Bučijadi, uključujući jedenje kremšnita od buča, mađioničarske i kazališne predstave, utrke drvenim konjićima, gađanje lukom i strijelom, skakanje u vrećama, gađanje limenki, leteće kuglanje i mnoge druge igre. Uz brojne igraonice, radionice i sportske aktivnosti, svi će pronaći nešto za zabavu. Vožnja buča kočijom kroz grad posebno će oduševiti najmlađe, ali i one malo starije.

Glazbeni dio programa uključuje nastupe grupe Silente i 4 Tenora u petak, te Halida Bešlića i DJ-a Nicka Banea u subotu. Manifestaciju će u nedjelju zatvoriti Maja Šuput i Reanimatori. Tijekom programa nastupat će i mladi rock bandovi, puhački orkestri, KUD-ovi, a i mažoretkinje koje će predstaviti svoje izvedbe.

U blizini grada, možete posjetiti i veliki posavski kukuruzni labirint “Hrvatica” u Dubrovčaku Lijevom, koji će biti prigodno ukrašen bučama. Očekuje vas uzbudljiva igra potrage kroz kilometarske staza labirinta, a unutar labirinta nalazi se i igra s poučnim tablama.

Za posjetitelje Bučijade, parking se tijekom manifestacije neće naplaćivati, a organiziran je na nekoliko lokacija. Ako krećete iz Zagreba, preporučuje se iskoristite Bučko Express.

Vlak za Ivanić-Grad kreće s Glavnog kolodvora u Zagrebu u 9:05 sati, staje u Maksimiru u 9:13, Sesvetama u 9:24 i Dugom Selu u 9:36. Planiran dolazak u Ivanić-Grad je oko 10 sati.

Povratak iz Ivanić-Grada prema Zagrebu je u 17:24 sati. Prva postaja nakon Ivanić-Grada je Dugo Selo u 17:45, zatim slijede Sesvete u 17:58, Maksimir u 18:08 te Glavni kolodvor u Zagrebu u 18:16 sati.

Povratna karta iznosi 3,90 eura, za djecu do šest godina vožnja je besplatna, a nadoplata za bicikl iznosi 1,10 eura.

Cjelokupni program Bučijade dostupan je ovdje, a vi ne zaboravite podijeliti svoje Bučijada doživljaje s prijateljima korištenjem šaljivih stickera putem WhatsApp-a i Viber-a.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci