Jeste li spremni za nezaboravnu zimsku avanturu u Energylandiji, najvećem zabavnom parku u Poljskoj?

Energylandija, Poljska. (Foto: Shutterstock)

Vožnja na panoramskom kotaču i vlaku smrti iznad bijele panorame. Snowtubing iliti jurnjava niz brda na luftićima za snijeg i klizanje na ledu. Sve su to samo neke od zimskih radosti koje vas, uz uobičajene atrakcije, očekuju u najvećem zabavnom parku u Poljskoj. Doživite spoj adrenalinske pustolovine i obiteljske zabave u Energylandiji sve do 21. siječnja 2024.!

Zimsko kraljevstvo u Energylandiji

Zimska čarolija puna radosti i dobre energije uz golemo božićno drvce visoko 17 metara. Dekoracije i tisuće lampica koje se, kažu, vide iz svemira. Sajam sa suvenirima, rukotvorinama i mirisnim delicijama, raznoraznim predstavama i više od stotinu vožnji i atrakcija raspoređenih u šest različitih zona za cijelu obitelj. Sve u zagrljaju predivne snježne idile. Dobro ste pročitali, u zabavnom parku Energylandia čeka vas nezaboravna pustolovina koja se prostire na čak 70 hektara površine!

Otkrijte top 15 atrakcija u Budimpešti za nezaboravan obiteljski odmor pun uzbudljivih aktivnosti!

Energylandija 2022

Uživajte u razgledavanju svjetlucavih instalacija, trgova i uličica parka. Iskoristite tu čarobnu kulisu da snimite predivne fotografije jer Energylandiju će u tom razdoblju krasiti i najveći Garden of Lights spektakl u cijeloj Poljskoj.

Ako ste se zaželjeli malo aktivnosti, natječite se sa svojom obitelji ili prijateljima u snowtubingu, odnosno jurnjavi na luftićima po snježnim brežuljcima. Na raspolaganju imate dvije staze: za odrasle i za djecu.

Zabaviti se možete i na velikom klizalištu gdje svima možete pokazati svoje klizačko umijeće.

Energylandia u zimskom (ili ljetnom) ruhu

Zimi se, nažalost, ne može uživati baš u svim atrakcijama parka u koje se ubrajaju čak 18 vlakova smrti i najveći vodeni park na otvorenome u Poljskoj. (Jeste li upravo pronašli svoju sljedeću destinaciju za ljetni odmor?). No, zabave i adrenalina neće nedostajati jer će neke atrakcije odjenuti zimsko ruho kako bi vas dobro zagrijale.

Sve do 21. siječnja 2024. moći ćete iskušati svoju hrabrost na nekim vlakovima smrti ili poletjeti na vrtuljcima, čak i unatoč minusevima. Tu je i divovski panoramski kotač koji će vam omogućiti da doživite pravu atmosferu parka udobno smješteni na 53 metara visine. Djeca od dvije godine do šest godina uživat će u posebnoj zoni osmišljenoj samo za njih gdje ih očekuje više od 16 različitih atrakcija ili u interaktivnoj Obiteljskoj zoni.

Što kažete još na vožnju avionima, letećim brodovima, autićima, na bumerangu, Fuegu, Fridi ili pak na spuštanje niz arktički tobogan s najmlađima?

Ako ste dovoljno hrabri možete istražiti i Kuću čudovišta. Tijekom Zimskog kraljevstva za vas će biti otvorene i mnoge druge atrakcije – ovdje ih možete otkriti sve.

U cijenu ulaznice uključene su sve raspoložive atrakcije parka. Dodatan plus: djeca do 140 cm visine i odrasli stariji od 65 godina dobivaju poseban popust! Ako u parku ili u gradu želite plaćati gotovinom, podsjećamo vas da je u Poljskoj službena valuta poljski zlot (PLN).

Kako doći do Energylandije?

Energylandia je smještena u Zatoru, mjestu koje se nalazi između Krakova (na 50 km od njega) i Katowica. Dakle, odlučite li putovati avionom, možete sletjeti u zračnu luku u Krakovu (udaljenu oko 42 km) ili u Katowicama (udaljenu oko 84 km). Iz oba grada ujutro možete odabrati autobus za put do Energylandije i vratiti se u grad u večernjim satima.

Iz Krakova do Energylandije možete stići i vlakom, a putovanje traje otprilike sat vremena. Na željezničkoj stanici Park Rozrywki u Zatoru čekat će vas poseban vlakić koji će vas odvesti do glavnog ulaza u park. Ako dolazite vlastitim automobilom, ukucajte adresu Energylandia, al. 3 maja 2, 32-640 Zator, woj. Małopolskie – pored glavnog ulaza dočekat će vas parkiralište koje se plaća 20 PLN (nešto manje od pet eura) po danu.

Dobro se obucite i uživajte u Zimskom kraljevstvu, obiteljskim atrakcijama te raznolikim sadržajima Energylandije. Također, razmislite o planiranju posjete u proljeće jer uskoro će se otvoriti nova tematska zona – Slatka dolina s čak deset atrakcija!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci