Istražite čaroliju Bajkovite šume, upoznajte mitološka bića i legende, pomozite šumi da „oživi“ i uživajte u okusima Međimurja

Bajkovita šuma, tematski razgled za djecu. (Foto: arhiva, Bajkovita šuma)

U međimurskoj općini Sv. Juraj na Bregu, u naselju Lopatinec smjestila se Bajkovita šuma. U njoj žive raznolika staroslavenska mitološka bića i drugi čarobni likovi. Vođeni pričama o zmaju Pozoju, patuljcima, vilama i ostalim zanimljivim stanovnicima ući ćete u zemlju mitova i moći ćete se prepustiti čarobnoj šetnji, magičnim radionicama ili bajkovitim igrokazima. Uz pomoć AR i VR tehnologije, mitološke stanovnike Bajkovite šume vidjet ćete u pravoj veličini. Ispričat će vam ponešto o sebi i pozvati vas na čaroliju zabave i avanture. Krenimo u istraživanje!

Bajkovita šuma, novi doživljaji u Međimurju. (Foto: arhiva, Bajkovita šuma)

Bajkovita šuma pruža čaroban doček za cijelu obitelj

Bajkovita šuma prekrasan je tematski park obitelji Martinjaš smješten u srcu Međimurja. Ovaj prelijep zeleni kompleks prostire se na 15.000 četvornih metara. Osim prekrasne šume s mitološkim bićima, nudi i zelene proplanke za odmor, sportske aktivnosti, mjesta za piknik ili velike proslave poput vjenčanja iz snova u šatoru koji može primiti do 200 osoba.

Na ulazu u šumu organizirane grupe dočekat će kostimirani interpretatori starih legendi, Aurora ili Juraj Zrinski, te predstaviti ostale tajnovite stanovnike šume. Odvest će vas u stvarnu i virtualnu šetnju šumom gdje ćete upoznati Moranu, Mokoš, Baba Rogu, Ladu, Jarila, Pozoja, Vilu, Patuljka, Jednoroga, Drvo Istine i Drvo Života te mladog čarobnjaka Grabancijaša. 

Kuća bajki polazište je tematskih šetnji kroz čarobnu šumu

Nakon upoznavanja mitoloških bića, prava avantura očekuje vas u Kući bajki. U ovoj prekrasnoj drvenoj kućici u Bajkovitoj šumi zaboravit ćete na stvarnost. Dobit ćete virtualne naočale i obaviti vrlo važan zadatak ozdravljenja začarane šume! Da, da, vi ćete biti ti koji će pomoći šumi da „oživi“. Kad šumi vratite njen izgubljen sjaj, moći ćete odabrati između nekoliko tematskih šetnji i kostimiranih interpretacijskih razgleda. Moći ćete sami odabrati s kojim mitološkim bićem želite šetati i koga želite bolje upoznati. Hm, možda Pozoja?

Možete porazgovarati s Drvom Života o stanovnicima Bajkovite šume, upoznati Ladu, Jarila i djevojčicu Auroru ili pak Vilu i Baba Rogu. Također, možete pogledati i predstavu o Bajkovitoj šumi, fotografirati se s likovima iz bajke ili upustiti se u samostalnu šetnju šumom. Na vama je da odaberete svoju Bajku i čaroliju. Ma tko to ne voli bajke?

Sve šetnje i programi dogovaraju se na upit. Za organizirane grupe, virtualno vođenje uz kostimiranog interpretatora je 6 eura. Ulazak u Kuću bajki i igranje igrice uz pomoć VR naočala košta 2 eura.

Želite li samostalno posjetiti Bajkovitu šumu, bez posebnog vođenja i korištenja tableta, dovoljno je uplatiti samo ulaznicu. Djeca vrtićke dobi i nižih razreda osnovnih škola plaćaju 2 eura, a djeca viših razreda osnovnih škola i srednjoškolci 3 eura. 

Obnovite energiju u Termama Sveti Martin i razmazite se zabavnim obiteljskim odmorom u prvom Healthness resortu u Europi

Tematski razgled za djecu u Bajkovitoj šumi.
Bajkovita šuma, tematski razgled za djecu. (Foto: arhiva, Bajkovita šuma)

Djeca istraživači, botaničari, pekari, šumski olimpijci – maštovite radionice, kreativni eksperimenti i zabava

Ovim kreativnim zabavno-edukativnim radionicama, pričama i edukacijskim metodama, Bajkovita šuma potiče razvoj empatije i novih percepcija kod djece. U ponudi su razne radionice koje traju između 45 i 60 minuta. 

Radionice za djecu u Bajkovitoj šumi, malene ručice vješto mijese tijesto.
Bajkovita šuma, radionice za djecu. (Foto: arhiva, Bajkovita šuma)

Jedna od omiljenih radionica je upravo Mali pekar na kojoj djeca mogu naučiti sve o tome kako nastaje brašno i kako se priprema i peče kruh. Tu je i radionica Mali botaničar na kojoj djeca uče o flori, voću, povrću i začinima, kao i o važnosti očuvanja okoliša. Na radionici svako dijete dobije svoju sadnicu koju može ponijeti kući za uspomenu.

Narukvica prijateljstva je radionica na kojoj djeca uče kako izraditi narukvice od vune u raznim bojama, a suvenir koji su sami izradili mogu pokloniti svojim simpatijama, roditeljima ili ostalim članovima obitelji. Djeca mogu sudjelovati i na Šumskoj olimpijadi koja je idealna za razvijanje timskog duha i za aktivan boravak u prirodi. 

Sve radionice prilagođene su različitim dobnim skupinama, a idealne su za školske grupe, team building ili obiteljski posjet.

Bajkovita šuma, igralište. (Foto: arhiva, Bajkovita šuma)

Nakon šumske čarolije čeka vas dječji kviz, križaljke i slikovite priče 

Nakon čarobne šetnje i magičnih radionica bajkovita priča se nastavlja. Možete napraviti predah na jednom od zelenih proplanaka uz piknik ili nastaviti igrati se s djecom uz badminton. Nakon toga možete se opustiti na livadi i dati djeci da ispune križaljke, dovrše bojanje bojanki i riješe kvizove o bićima i detaljima o Šumi. Ove kvizove i križaljke možete preuzeti prije dolaska u šumu, isprintati ih te ih kasnije dati djeci da se zabavljaju. Imat ćete prelijepe zajedničke uspomene, a djeca će moći provjeriti svoje znanje o Šumi koje su stekla u šetnji i na radionicama.

Tematska šetnja Bajkovitom šumom.
Bajkovita šuma, tematski park. (Foto: arhiva, Bajkovita šuma)

Bajkoviti obiteljski gastronomski užici kuharice Zrinskih u cateringu Međimurski dvori

U Bajkovitoj šumi, bajkovita je i gastronomija. U cateringu Međimurski dvori, obitelj Martinjaš posebnu je pažnju posvetila obitelji Zrinski koja je na ovim područjima ostavila bogatu gastronomsku baštinu. U sklopu EU projekta s mađarskim partnerom Tenkes Csardom sudjelovali su u kreiranju kuharice Zrinskih prema starim izvornim receptima s dvora Zrinskih. Namirnice koje koriste su iz lokalnog uzgoja, a uz povijesnu podlogu izvornih recepata imaju i suvremeni pristup kuhanju. Tako kreiraju nove i inovativne recepte.

Djeca kad ogladne od uzbuđenja i brojnih aktivnosti moći će okusiti jela sa slasnog dječjeg jelovnika poput finih pozojevih prutića. To su panirani prutići pilećeg filea s umakom od špinata, a može se naručiti i grabancijašev hamburger. Uz oba jela poslužuju se i krumpirići te za desert palačinke s domaćim pekmezom ili čokoladom uz čašu finog domaćeg soka.

Međimurski tradicijski nedjeljni objed u Bajkovitoj šumi.
Međimurski tradicijski nedjeljni obed. (Foto: arhiva, Bajkovita šuma)

Međimurski tradicijski nedjeljni objed za cijelu obitelj s neograničenom konzumacijom hrane 

Svake nedjelje od 12 do 15 sati, u Bajkovitoj šumi, catering Međimurski dvori priprema i bogat švedski stol s tradicionalnim jelima, tzv. „Međimurski obed“. Konzumacija hrane je neograničena, a svoj dolazak je potrebno najaviti na 040 856 333.

Dječje igralište u sklopu Bajkovite šume. (Foto: Bajkovita šuma)

U Bajkovitoj šumi i Međimurskim dvorima uživat ćete u domaćim jelima, a važno je i napomenuti kako od domaćih jaja sami proizvode tjestenine, krpice, rezance za juhu te domaće mlince. Bajkovita šuma i gastronomski užici dat će vam sasvim novo i nezaboravno iskustvo. Vratit ćete se sretni i puni pozitivne energije, a naučit ćete puno o starim običajima, gastronomskoj baštini, prirodi i mitološkim bićima.

Osim Međimurskih dvora i Bajkovite šume, obitelj Martinjaš vodi i Etno Art Travel agenciju za destinacijski menadžment. U njoj ćete naći i ostale ponude za putovanja kontinentalnom Hrvatskom koje dizajniraju prema vašim željama.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci