Danas počinje Ban Fun Fest u Zaprešiću. Otisnite se na putovanje u prošlost uz bana Jelačića i groficu Sofiju!

Bun Fun Fest u Zaprešiću, predstava. (Foto: TZ grada Zaprešića)

Ovog vikenda, 7. i 8. listopada, Zaprešić će se pretvoriti u čarobno povijesno odredište. Imanje bana Jelačića, smješteno u samom srcu grada, postat će pozornica 19. stoljeća, a sve posjetitelje Bun Fun Festa dočekati će ban Jelačić i grofica Sofija.

Očekuje vas vikend ispunjen smijehom, zabavom i nezaboravnim trenucima za cijelu obitelj

Čarobne krinoline, grofovske odore, svečani balovi, velika interaktivna predstava na otvorenom, radionice za najmlađe i sjajan večernji glazbeni program! Imanje bana Jelačića bit će posebno uređeno i ukrašeno, stvarajući pravu malu bajku koju ne smijete propustiti, ni tijekom dana ni noći! Evo što vas očekuje.

Svečano otvorenje manifestacije uz izložbu radova dječjih vrtića

Prvi dan manifestacije počinje u 10 sati i donosi obilje zabave za sve članove obitelji. Provedite banski dan uz niz aktivnosti, uključujući radionice, susret s krinolinama iz prošlih vremena, bajke, animaciju, turistička vođenja, piknik zone, i raznovrsnu ugostiteljsku ponudu. U isto vrijeme održava se i otvorenje manifestacije Dani Jelačića uz izložbu “Budućnost Novih dvora” radova dječjih vrtića iz Zaprešića.

Od 10 do 19 sati, za najmlađe posjetitelje pripremljen je Pepijev čarobni zabavni kutak gdje će djeca moći sudjelovati u radionicama, animaciji i zabavnim igrama na otvorenom tijekom cijelog dana. Radionice počinju svakih pola sata.

Na pozornici kod Vršilnice, od 10 do 11 sati, održavat će se Bun Fun Stage na kojem će nastupiti dječje plesne, dramske i pjevačke skupine, pružajući priliku posjetiteljima da uživaju u talentima najmlađih izvođača.

U perivoju i na aleji, od 11 do 13 sati, održava se Must see!, a posjetitelji će moći susresti čarobne konje i elegantne grofice u svojim krinolinama. Ovaj doživljaj omogućuje putovanje unatrag u 19. stoljeće uz razgovor, fotografiranje i prizore iz prošlih vremena.

Nadalje, od 10 do 18 sati, Vršilnica će se tijekom dana pretvoriti u bajkovitu grofičinu fotkaonu gdje će posjetitelji moći susresti grofice u krinolinama i saznati više o Novim dvorima i programu Ban Fun Festa.

Potraga za blagom, interaktivno-zabavna predstava i tematska kostimirana šetnja

Muzej Matije Skurjenija bit će otvoren za istraživanje od 11 do 13 te ponovno od 16 do 18 sati, pružajući priliku da uz stručno vođenje uronite u povijest. Za djecu pripremljena je i zabavna igra “Velika potraga za banskim blagom” koja počinje kod istoimenog muzeja u 16 sati.

Najveći highlight dana je interaktivno-zabavna predstava “Srce u bronci ili Život bana Josipa Jelačića u 9 postaja i nešto više pjesama”, koja će se održati na otvorenom ispred Vršilnice s početkom u 17 sati. Predstava će voditi posjetitelje kroz cijeli posjed Novih dvora.

U 18:30 sati, posjetitelji će moći pridružiti se Ban Fun turi, tematskoj kostimiranoj šetnji koja će ih upoznati s poviješću Novih dvora, a za kraj dana, kod Vršilnice u 20 sati, očekuje vas večernja svirka i koncert benda Detour.

U nedjelju ne propustite predstavljanje kreativnih lampiona

Kao i prvi dan, manifestacija počinje u 10 sati i donosi niz aktivnosti, uključujući radionice, bajke, animaciju, turistička vođenja, piknik zone, i raznovrsnu ugostiteljsku ponudu.

Nastavlja se sa sličnim aktivnostima sve do 18 sati, a potom će posjetitelji biti pozvani na jedinstveno iskustvo, predstavljanje zajedničkog projekta osnovnih škola s područja grada Zaprešića i Turističke zajednice grada Zaprešića. Pod nazivom “Kreativno i zajedno za Dane Jelačića” bit će predstavljeni kreativni lampioni koji će krasiti posjed Novih dvora. Osim toga, bit će svečano proglašen pobjednički razred, što će biti poseban trenutak koji se ne smije propustiti.

Manifestacija završava koncertom benda Zsa Zsa kod Vršilnice s početkom u 19 sati.

Ulaz na sve radionice i koncerte je besplatan, čineći ovu manifestaciju idealnim mjestom za obiteljski vikend ispunjen zabavom, kulturom i poviješću. Svi su dobrodošli da uživaju u ovom nezaboravnom iskustvu.

Više o manifestaciji saznajte ovdje.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci