Sa završetkom berbi jesenskih plodova i dolaskom hladnijih dana priroda nas daruje bogatstvom novih okusa i inspirira nas da istražujemo nove recepte koji će nam zagrijati nepca. U tom duhu predstavljamo vam najnoviji proizvod koji će vas oduševiti svojim okusom i praktičnošću – marinirano Međimursko pile s bučinim sjemenkama Perutnine Ptuj-Pipo Čakovec. Ovaj proizvod spaja tradicionalne okuse piletine s jesenskim plodovima, odnosno bučinim sjemenkama nudeći brz, ukusan i zdrav obrok koji će vas osvojiti već pri prvom zalogaju. Kako ga pripremiti, otkrivamo vam u nastavku.
Certificirani uzgoj bez antibiotika i dokazana hrvatska kvaliteta
PP Pipo Čakovec pionir je u uzgoju pilića s certificiranom oznakom 100 posto bez upotrebe antibiotika čime jamči da pilići nikada nisu primili ni jednu vrstu antibiotika ni u kojoj fazi svoga životnog ciklusa. Također, nositelj je oznake „Dokazana kvaliteta Hrvatska“, koja odaje priznanje posvećenosti vrhunskoj kvaliteti proizvoda i odražava njihovu ulogu kao lidera u industriji piletine.
U PP Pipo Čakovec svjesni su i koliko je važno izabrati najbolje za svoju obitelj, a njihov proizvod – cijelo pile, nositelj je oznake „Odabrale mame“.
„Potvrde certifikata nisu samo trend, to je naša obaveza prema potrošačima koja potvrđuje našu predanost vrhunskoj kvaliteti proizvoda. Kao i naši ostali certifikati, i ova oznaka jamči da je naš proizvod siguran, ukusan i savršen izbor za cijelu obitelj“, istaknula nam je u razgovoru Ana Sedak Keglević, direktorica marketinga PP-a Pipo Čakovec.
Novi proizvod za brz, ukusan i zdrav obrok iz premium linije
Najnoviji proizvod, marinirano Međimursko pile s bučinim sjemenkama, donosi izvanredan okus tradicionalne piletine obogaćene sočnim i hrskavim bučinim sjemenkama. Osim izvanrednog okusa, ovaj proizvod obiluje hranjivim sastojcima u svakom zalogaju. Baš kao i svi njihovi proizvodi, i ovaj je 100 % bez antibiotika.
Sjemenke bundeve, ili golice kako ih još nazivaju, odličan su izvor dijetalnih vlakana te predstavljaju zanemaren dragulj u svakodnevnoj prehrani. Osim što su ukusne, bogate su proteinima, mineralima i vitaminima što ih čini idealnom namirnicom za svakodnevnu konzumaciju.
Dok jesen oblači svoje zlatno-smeđe ruho, pozivamo vas da sa svojim najdražima otkrijete čaroliju okusa ove jesenske gastronomske poslastice.
Recept za pripremu mariniranog pileta sa sjemenkama kraljice jeseni
Uz užurban tempo života, svima nam je potrebno brzo rješenje za ukusan obrok za cijelu obitelj, a PP Pipo Čakovec u suradnji s poznatim gastroblogerom kojeg možete pronaći na društvenim mrežama pod nazivom Samo jedan griz, otkrivaju nam kako ga pripremiti.
S obzirom na to da je pile prožeto ukusnom marinadom i posuto sjemenkama bundeve te zapakirano u vrećicu za pečenje, nećete imati puno posla s pripremom. Sve što trebate je staviti ga u zagrijanu pećnicu na 200 °C i peći oko 80 minuta nakon čega je spremno za serviranje i konzumiranje. Idealno je za dane kada ste u stisci s vremenom ili vam se ne stoji za štednjakom.
Dok se pile peče, možete pripremiti prilog s plodovima jeseni, heljdu s vrganjima i korjenastim povrćem. Predlažu da dodate i kriške bundeve da se peku s piletom. Mmmm, volimo taj miris i okus kraljice jeseni pa krenimo s pripremom!
Međimursko pile s bučinim sjemenkama
Količina: za 4 do 6 osoba
Vrijeme pripreme: 80 minuta
Sastojci:
- marinirano Međimursko pile s bučinim sjemenkama
- 1 manja bundeva
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 luk, oguljen i nasjeckan
- 2 manje mrkve, očišćene i narezane na kockice
- pola manjeg celera, očišćen i narezan na kockice
- 2 češnja češnjaka, oguljena i nasjeckana
- timijan
- 200 g vrganja, očišćenih i narezanih na kockice
- 250 g heljde
- povrtni temeljac
- sol
- papar
Postupak:
- Pile stavite u pećnicu i pecite prema uputama s pakiranja.
- Bundevu operite i narežite na manje komade, nauljite i posolite te stavite u pećnicu pored pileta.
- U lonac stavite maslinovo ulje i dodajte luk, pirjajte na srednje jakoj vatri nekoliko minuta. Dodajte mrkvu i celer, potom češnjak i timijan pa pirjajte još oko 5 min.
- Dodajte vrganje, kratko ih pirjajte i dodajte heljdu. Ulijte pola litre temeljca i kuhajte na srednje jakoj vatri. Posolite i popaprite.
- Po potrebi dodajte još temeljca i kuhajte dok heljda ne omekša.
- Pečeno pile izvadite iz vrećice, narežite na komade i poslužite uz pečenu bundevu i heljdu s vrganjima.
Uslast!
Marinirano Međimursko pile s bučinim sjemenkama bit će dostupno u svim većim trgovinama diljem Hrvatske od 20. studenog ove godine.
Ovaj sadržaj je nastao u suradnji s Perutnina Ptuj-Pipo d.o.o. prema najvišim profesionalnim standardima portala Family Welcome.