Gotovo da nema djeteta na svijetu koje se ne voli maskirati i uskočiti u omiljeni lik iz crtića ili bajke, a upravo ovih dana u tim radostima uživaju djeca u Sjedinjenim Američkim Državama, kamo i putujemo s ovim strašnooo dobrim svjetovnim sendvičem!
Kreativnost i maštovitost kroz razna jela
Jedna od omiljenih aktivnosti jednog od najintrigantnijih blagdana u Americi, koji se obilježava 31. listopada, je Trick-or-Treating. Djeca prerušena u kostime obilaze susjedstvo kako bi skupila slatkiše, lupkaju na vrata i uzvikuju Trick or treat! sugerirajući da će napraviti neku smicalicu ako ne dobiju slatkiše.
No, ovaj blagdan, osim omiljenih slatkiša, donosi i svoje gastronomske čarolije. To je vrijeme kada obitelji iskazuju svoju kreativnost i maštovitost kroz razna jela. Vjerujemo da bi ih, jednako kao i slatkiši, oduševio i ovaj maštoviti Poli sendvič od crnog brioche peciva, mekanog poput oblaka.
Ako se odlučite isprobati ga, garantiramo da ćete uživati u pripremi i da ćete ga pojesti do zadnjeg zalogaja!
Poli sendviči s domaćim crnim brioche pecivom pružaju neodoljivu kombinaciju okusa i maštovitosti koja će oduševiti sve generacije. Uživajte zajedno u njihovoj pripremi jer ne postoji ništa bolje od hrane koja spaja obitelj i čini svaki obrok posebnim.
Brioche pecivo crne boje za strašno dobar sendvič!
Količina: šest brioche peciva
Vrijeme pripreme: sat vremena
Sastojci za pecivo:
- 450 g glatkog brašna
- 1,5 paketić suhog kvasca
- 15 g soli
- žličica šećera
- 150 ml tople vode
- 70 ml jogurta
- 70 g maslaca
- 1 jaje
- 1 bjelanjak
- 1 žlica aktivnog ugljena
Još je potrebno:
- žutanjak
- malo mlijeka
- sjemenke sezama za posipanje
Nadjev:
- zelena salata
- mozzarella
- Poli classic salama
- kečap
Priprema:
- Sve sastojke za tijesto dobro izraditi i pustiti da se tijesto digne.
- Premijesiti i još jednom pustiti da se tijesto digne.
- Oblikovati šest jednakih kuglica i prebaciti na masni papir.
- Pokriti krpom i pustiti da se dižu dok se pećnica ugrije na 170 °C.
- Premazati svako pecivo smjesom žutanjka i malo mlijeka i posipati sezamom.
- Peći 20 – 25 minuta.
- Pečeno pecivo prerezati napola i nadjenuti omiljenim sastojcima (redoslijed birate po želji).
Poli sendviči s domaćim crnim brioche pecivom pružaju neodoljivu kombinaciju okusa i maštovitosti koja će oduševiti sve generacije. Uživajte zajedno u njihovoj pripremi, jer ne postoji ništa bolje od hrane koja spaja obitelj i čini svaki obrok posebnim.
Dobar tek!
Ovaj sadržaj je nastao u suradnji s Perutnina Ptuj-Pipo d.o.o. prema najvišim profesionalnim standardima portala Family Welcome.