Brza čokoladna caprese torta koja spašava svaku iznenadnu situaciju

Brza čokoladna caprese torta. (Foto: Darko Debić)

Brza caprese torta idealan je desert za sve ljubitelje bogata čokoladnog okusa koji žele nešto jednostavno, bez brašna i gotovo u tren oka. Ova sočna torta priprema se od svega nekoliko sastojaka, a rezultat je aromatičan i intenzivno čokoladan kolač kojem je teško odoljeti. 

Zahvaljujući mljevenim bademima ili lješnjacima, torta dobiva punoću okusa, dok izostanak šećera čini ovaj desert odličnim izborom i za one koji paze na unos ugljikohidrata. Savršena je uz kuglicu sladoleda, tučeno vrhnje ili tek posuta šećerom u prahu – a gotova je za svega 35 minuta.

Kamo na doček Nove godine u skladu s najnovijim gastronomskim trendovima?

Brza čokoladna caprese torta
Brza čokoladna caprese torta. (Foto: Darko Debić, Samo jedan griz)

Brza čokoladna caprese torta

Količina: za tortu promjera 22 cm

Vrijeme pripreme: 35 minuta

Sastojci:

  • 120 g nasjeckane čokolade bez šećera 
  • 100 g maslaca narezanog na kockice 
  • 90 g eritrita
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 100 g mljevenih badema ili lješnjaka 
  • 3 jaja (sobne temperature)

Priprema:

  1. Kalup obložiti papirom za pečenje. Pećnicu ugrijati na 180 °C. 
  2. Na pari otopiti čokoladu (ili u mikrovalnoj), maknuti s vatre i dodati maslac. Miješati dok se sve ne spoji u glatku masu. 
  3. Dodati eritrit, vaniliju, tonku i bademe/lješnjake – promiješati. 
  4. Umutiti pjenjačom tri žumanca.
  5. Umutiti bjelanjke u snijeg i lagano umiješati u smjesu s čokoladom. Rasporediti masu u pripremljen kalup. 
  6. Peći 20-ak minuta, odnosno dok čačkalica ubodena u sredinu kolača ne bude suha. Prije rezanja ohladiti.

Uslast!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci