Brza caprese torta idealan je desert za sve ljubitelje bogata čokoladnog okusa koji žele nešto jednostavno, bez brašna i gotovo u tren oka. Ova sočna torta priprema se od svega nekoliko sastojaka, a rezultat je aromatičan i intenzivno čokoladan kolač kojem je teško odoljeti.
Zahvaljujući mljevenim bademima ili lješnjacima, torta dobiva punoću okusa, dok izostanak šećera čini ovaj desert odličnim izborom i za one koji paze na unos ugljikohidrata. Savršena je uz kuglicu sladoleda, tučeno vrhnje ili tek posuta šećerom u prahu – a gotova je za svega 35 minuta.
Kamo na doček Nove godine u skladu s najnovijim gastronomskim trendovima?

Brza čokoladna caprese torta
Količina: za tortu promjera 22 cm
Vrijeme pripreme: 35 minuta
Sastojci:
- 120 g nasjeckane čokolade bez šećera
- 100 g maslaca narezanog na kockice
- 90 g eritrita
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 100 g mljevenih badema ili lješnjaka
- 3 jaja (sobne temperature)
Priprema:
- Kalup obložiti papirom za pečenje. Pećnicu ugrijati na 180 °C.
- Na pari otopiti čokoladu (ili u mikrovalnoj), maknuti s vatre i dodati maslac. Miješati dok se sve ne spoji u glatku masu.
- Dodati eritrit, vaniliju, tonku i bademe/lješnjake – promiješati.
- Umutiti pjenjačom tri žumanca.
- Umutiti bjelanjke u snijeg i lagano umiješati u smjesu s čokoladom. Rasporediti masu u pripremljen kalup.
- Peći 20-ak minuta, odnosno dok čačkalica ubodena u sredinu kolača ne bude suha. Prije rezanja ohladiti.
Uslast!

