Kako temperature padaju, ništa ne grije bolje od tanjura domaćega gulaša. Iako ovo tradicionalno jelo potječe iz Mađarske, popularnost mu se brzo proširila diljem Europe, a s vremenom je dobio i brojne varijacije – svaka kuhinja i svako godišnje doba dalo mu je svoj poseban pečat.
Preferirajući jesenske namirnice, ovaj je jesenski gulaš, uz kombinaciju tikve, paprike i začina kao što su peršin, timijan i neizostavna crvena paprika, dobio sasvim novo ruho. Evo kako ga pripremiti.

Jesenski gulaš
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Vrijeme kuhanja: 40 minuta
Količina: 2 – 3 porcije
Sastojci:
- 700 g junetine
- 1 manja butternut tikva
- 1 veliki ljubičasti luk
- 2 češnja češnjaka
- 2 crvene paprike
- 2 zelene paprike
- 600 ml povrtnog temeljca
- 3 jušne žlice maslinova ulja
- 1 čajna žlica sušenog peršina
- 1 čajna žlica sušenog kopra
- ½ čajne žlice paprike u prahu
Priprema:
- Junetinu narežite na kockice veličine oko 1,5 cm.
- Tikvu ogulite, očistite od sjemenki i narežite na komade veličine oko 1,5 cm.
- Luk i češnjak narežite na sitno, paprike narežite na manje komade.
- U duboku tavu ili lonac dodajte junetinu i pecite je dok sve meso ne promijeni boju. Potom dodajte sol, luk, češnjak i maslinovo ulje pa sve dobro promiješajte. Zatim dodajte narezanu papriku. Opet sve dobro promiješajte i kuhajte nekoliko minuta.
- Dodajte začine, narezanu tikvu i temeljac pa sve opet dobro promiješajte, a kada zakuha, smanjite vatru i poklopite pa kuhajte još otprilike 40 min.
- Poslužite toplo i uživajte u okusima.
Dobar tek!


