Jednostavan jesenski gulaš – toplo i mirisno jelo koje će osvojiti cijelu obitelj

Jesenski gulaš. (Foto: Vedrana Orlović, Kefirolicious studio)

Kako temperature padaju, ništa ne grije bolje od tanjura domaćega gulaša. Iako ovo tradicionalno jelo potječe iz Mađarske, popularnost mu se brzo proširila diljem Europe, a s vremenom je dobio i brojne varijacije – svaka kuhinja i svako godišnje doba dalo mu je svoj poseban pečat.

Preferirajući jesenske namirnice, ovaj je jesenski gulaš, uz kombinaciju tikve, paprike i začina kao što su peršin, timijan i neizostavna crvena paprika, dobio sasvim novo ruho. Evo kako ga pripremiti. 

Obiteljska avantura na Bohinju: Bohinj ECO Hotel oduševio nas je ponudom, a prava zvijezda ponude njegov je vodeni park

Jesenski gulaš.
Jesenski gulaš. (Foto: Vedrana Orlović, Kefirolicious studio)

Jesenski gulaš

Vrijeme pripreme: 15 minuta

Vrijeme kuhanja: 40 minuta

Količina: 2 – 3 porcije

Sastojci:

  • 700 g junetine
  • 1 manja butternut tikva
  • 1 veliki ljubičasti luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 crvene paprike
  • 2 zelene paprike
  • 600 ml povrtnog temeljca
  • 3 jušne žlice maslinova ulja
  • 1 čajna žlica sušenog peršina
  • 1 čajna žlica sušenog kopra
  • ½ čajne žlice paprike u prahu

Priprema:

  1. Junetinu narežite na kockice veličine oko 1,5 cm.
  2. Tikvu ogulite, očistite od sjemenki i narežite na komade veličine oko 1,5 cm.
  3. Luk i češnjak narežite na sitno, paprike narežite na manje komade.
  4. U duboku tavu ili lonac dodajte junetinu i pecite je dok sve meso ne promijeni boju. Potom dodajte sol, luk, češnjak i maslinovo ulje pa sve dobro promiješajte. Zatim dodajte narezanu papriku. Opet sve dobro promiješajte i kuhajte nekoliko minuta.
  5. Dodajte začine, narezanu tikvu i temeljac pa sve opet dobro promiješajte, a kada zakuha, smanjite vatru i poklopite pa kuhajte još otprilike 40 min. 
  6. Poslužite toplo i uživajte u okusima.

Dobar tek!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci