Skip to content

Tražite ideju za brzinski i lagani ručak? Tjestenina sa sušenim rajčicama i špinatom mediteranski je klasik gotov za samo pola sata

Tjestenina sa sušenim rajčicama i špinatom. (Foto: Vedrana Orlović, Studio Kefirolicious)

Tjestenina sa sušenim rajčicama i špinatom pravi je primjer mediteranske jednostavnosti i bogatstva okusa koje osvaja srce svakog ljubitelja hrane svojom jednostavnošću. Svoje korijene vuče iz mediteranskih krajeva gdje su rajčice i špinat česti sastojci u kuhinji. Sušene rajčice, koje su se tradicionalno koristile za konzerviranje rajčica, jelu dodaju intenzivan okus i teksturu, a svježi špinat pruža svježinu i nutrijente. 

Priprema je brza i jednostavna, što ovo jelo čini savršenim izborom za lagani ljetni ručak ili večeru. Osim u kombinaciji s tjesteninom, može se poslužiti uz integralni kruh, kao predjelo, ili kao prilog mesnim i ribljim specijalitetima. Neovisno o tome jeste li zaljubljenik u mediteransku kuhinju, ovo jelo zasigurno će pronaći mjesto na vašem stolu.

Nešto spektakularno skriva se samo sat vremena od Salzburga: Liechtensteinklamm je austrijsko čudo prirode koje morate doživjeti

Tjestenina sa sušenim rajčicama i špinatom.
Tjestenina sa sušenim rajčicama i špinatom. (Foto: Vedrana Orlović, Studio Kefirolicious)

Tjestenina sa sušenim rajčicama i špinatom

Vrijeme pripreme: 15 minuta

Vrijeme pečenja: 20 minuta

Količina: za 4 osobe

Sastojci:

  • 70 g sušenih rajčica, sitno nasjeckanih
  • 3 čajne žlice ulja iz staklenke sa sušenim rajčicama
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 1 tikvica narezana na kockice
  • 2 velika češnja češnjaka, sitno sjeckana
  • 2 prstohvata morske soli
  • 500 g svježih rajčica
  • 300 g svježeg špinata

Dodatno: 

300 g bezglutenske tjestenine (fusilli)

Priprema:

  1. Zagrijte ulje od sušenih rajčica u dubljoj tavi na srednje jakoj vatri. 
  2. Dodajte luk, češnjak i sušene rajčice te pržite 5 minuta dok ne omekšaju. 
  3. Zatim dodajte tikvicu i rajčicu, promiješajte pa posolite. Pustite da proključa pa poklopite i kuhajte na laganoj vatri 8 minuta.
  4. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. 
  5. U povrće dodajte špinat i poklopite tavu pa kuhajte dok špinat „ne uvene”.
  6. Procijedite skuhanu tjesteninu, dodajte je u povrće i sve dobro promiješajte.
  7. Poslužite posipano natrganim bosiljkom i preostalim sušenim rajčicama.

Dobar tek!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci