Zebra cheesecake iz multipraktika prava je poslastica za ljubitelje sira, bundeve i kremastih delicija 

Zebra cheesecake. (Foto: Darko Debić, Samo jedan griz)

Ako tražite desert koji spaja vizualni dojam i neodoljiv okus, zebra cheesecake je pravi izbor! Ova poslastica spaja svilenkastu teksturu sira i bogat, nježan okus bundeve, a karakteristične pruge koje podsjećaju na uzorak zebre nastaju na jednostavan, ali efektan način. Ova varijanta cheesecakea brzo se i jednostavno priprema, a rezultat je kolač koji jednako oduševljava izgledom i okusom. Savršen za posebne prilike, ali i za trenutke kada želite počastiti sebe nečim posebnim!

Advent u Zagrebu na lokacijama koje će oduševiti cijelu obitelj, a posebice najmlađe koje očekuje puno bajkovitih događaja

Zebra cheesecake.
Zebra cheesecake. (Foto: Darko Debić, Samo jedan griz)

Zebra cheesecake iz multipraktika

Količina: za kalup promjera 18 cm

Vrijeme pripreme: 60 min

Sastojci za podlogu:

  • 80 g keksa
  • 40 g otopljenog maslaca
  • 20 g šećera u prahu

Nadjev od sira:

  • 250 g svježeg kravljeg sira
  • 1 jaje
  • 10 g škrobnog brašna
  • 40 g šećera
  • 5 g vanilin šećera

Nadjev od bundeve:

  • 250 g pirea od bundeve*
  • 1 jaje
  • 20 g škrobnog brašna
  • 40 g šećera
  • 5 g vanilin šećera
  • malo korice neprskane naranče

Preljev:

  • 200 g kiselog vrhnja (20 % mliječne masti)
  • 15 g šećera
  • 10 g vanilin šećera

Postupak:

  1. Kekse zdrobiti i pomiješati s maslacem i šećerom. Smjesu staviti u kalup promjera 18 cm i dobro utabati. Staviti peći u pećnicu na 10 minuta na 180 °C.
  2. Za smjesu od sira sve izmiksati u multipraktiku. Prebaciti smjesu u zdjelicu.
  3. Isto napraviti sa sastojcima za smjesu od bundeve.
  4. Na sredinu pečene kore staviti dvije žlice smjese od sira, na to dvije žlice smjese od bundeve. Uvijek stavljati smjese na sredinu kore. Ponavljati dok se smjese ne potroše.
  5. Staviti u pećnicu na 175 °C na 35 minuta.
  6. Sastojke za preljev pomiješati i lagano staviti na kolač. 
  7. Vratiti u pećnicu na još desetak minuta. 
  8. Dobro ohladiti prije rezanja.

*Dodatan savjet za pire od bundeve:

Kako bi pire sadržavao što manje vode, kockice očišćene buče kuham na pari (brzo je gotova) i ohladim na papirnatom ručniku, a potom vilicom usitnim. Komadi buče mogu se peći u pećnici, ali to puno duže traje.

Uslast!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci