Slavljenički jastučići s jabukom i medom: Uživajte u mirisima jeseni i proslavite s nama naš prvi rođendan!

Jastučići s jabukom i medom. (Foto: Petra Sabljić, mama kuharica)

Miris cimeta i slatkih jabuka neizostavni su simboli ovoga godišnjeg doba, a njihov spoj s medom predstavlja pravu pozivnicu na slatko uživanje. Ova jesen posebna je iz još jednog razloga – Family Welcome, lifestyle portal za obiteljska putovanja, sutra slavi svoj prvi rođendan, a ja sam ponosna na to što sam nedavno postala njegova kolumnistica. U duhu proslave, odlučila sam obogatiti rubriku okusa jednostavnim, ali neodoljivim jesenskim jastučićima s jabukom i medom. 

Ovaj recept ne iziskuje puno sastojaka i vremena, a rezultat će vas oduševiti hrskavom teksturom i slatkim, sočnim punjenjem. Pripremite slastice koje će unijeti toplinu i radost u vaš obiteljski ručak! 

Doživite jesensku tradiciju uz miris pečenjaka i stare fijakere na 6. Velikogrđevačkoj komušani i Fijakerijadi

Jastučići s jabukom i medom
Jastučići s jabukom i medom. (Foto: Petra Sabljić, mama kuharica)

Jastučići s jabukom i medom

Vrijeme pripreme: 45 minuta 

Količina: 12 komada 

Sastojci:

  • 2 lisnata tijesta (na tuljku)
  • 3 jabuke 
  • 2 žlice smeđeg šećera 
  • vanilin šećer 
  • žličica cimeta 
  • med 
  • po želji – sjeckani bademi 

Priprema:

  1. Odmotajte oba lisnata tijesta te čašom ili modlicom napravite krugove (možete i neki drugi oblik po želji). Pripazite da imate paran broj krugova.
  2. Jabuke narežite na male kockice, stavite u dublju tavicu, dodajte malo vode, kristalni (smeđi) i vanilin šećer te cimet, pa potom kuhajte, dok jabuke ne omekšaju (10 – 15 minuta), povremeno miješajući.
  3. Maknite jabuke s vatre i prohladite.
  4. Na donji dio kruga od lisnatog tijesta stavite žličicu nadjeva od jabuka, po vrhu rasporedite malo meda i pospite s malo sjeckanih badema. 
  5. Krugove preklopite drugim lisnatim tijestom. Na gornjoj strani (poklopcu), na sredini kruga, nožem zarežite oblik zvjezdice.
  6. Svaki jastučić premažite mlijekom (u tankom sloju) i pospite s malo smeđeg šećera.
  7. Jastučiće pecite na 180 stupnjeva 20-ak minuta. Provjerite nakon 15 minuta. Kada jastučići dobiju zlatnožutu boju, izvadite ih iz pećnice, malo prohladite i servirajte!

Sretan rođendan, Family Welcome!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci