Kako napraviti domaći sladoled, najdraže ljetno osvježenje, u svakoj prilici i za svako godišnje doba?

Domaći sladoled s mliječnim kefirom. (Foto: Vedrana Orlović, Kefirolicious studio)

Iako je ljeto na izmaku, malo je onih koji će odoljeti uživanju u omiljenoj ljetnoj slastici, sladoledu. 

Svatko od nas ima svojeg favorita, neovisno o tome je li riječ o voćnim ili kremastim okusima. Dok će mnogi uživati u sladoledu iz slastičarnica, domaći je sladoled savršen izbor za one koji žele malo više kreativnosti i drugačije sastojke.

Sladoled se može jesti samostalno, kao desert nakon obroka, ili kao dodatak raznim kolačima i desertima. Sladoled je, naravno, i desert kojem se uvijek razveselimo u posebnim trenucima i na slavljima poput rođendana i piknika. Ja ga volim kombinirati s mliječnim i vodenim kefirom jer mu tako dodajem dobre bakterije, a ovaj sam put uz mliječni kefir koristila i proteinski prašak. 

U nastavku vam donosim dva prijedloga za osvježenje!

Uronite u bajku nedaleko od Londona: U jednom od najljepših europskih vrtova nalazi se Kristalna špilja s nevjerojatnim prizorima

Domaći sladoled s mliječnim kefirom.
Domaći sladoled s mliječnim kefirom. (Foto: Vedrana Orlović, Kefirolicious studio)

Domaći sladoled s mliječnim kefirom 

Broj osoba: za 4 – 6 osoba

Vrijeme pripreme: 15 minuta

Sastojci za sladoled od čokolade:

  • 4 smrznute banane, narezane na komadiće
  • 200 ml mliječnog kefira
  • 3 jušne žlice bademova maslaca ili maslaca od kikirikija
  • 2 jušne žlice kakaa u prahu
  • 2 mjerice proteina u prahu s okusom čokolade
  • šaka zrnaca kakaa

Sastojci za sladoled od malina:

  • 4 smrznute banane, narezane na komadiće
  • 200 ml mliječnog kefira
  • 2 mjerice proteina u prahu bez okusa
  • čajna žlica cimeta u prahu
  • dvije šake malina – možete koristiti i svježe ili smrznute borovnice

Priprema:

  1. Posebno izblendajte sastojke za svaki sladoled.
  2. Obje smjese trebaju biti kremaste. 
  3. Izlijte ih u zasebne posude, poklopite posude i stavite u zamrzivač preko noći. Izvadite 20 minuta prije posluživanja kako bi se sladoled malo „opustio”!
  4. Poslužite u zdjelici ili u kornetu.
  5. Ako vam sladoled nije dovoljno sladak, uvijek možete dodati još jednu bananu, med ili zaslađivač po svojem okusu.

Uživajte u okusima!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci