Poli nastavlja očaravati svojom mladenačkom energijom, hrabrošću i neprestanom inovativnošću, a u ovom jubilarnom razdoblju, kada Poli slavi svoj 50. rođendan, i mi smo se pridružili toj energiji. Inspiraciju smo pronašli nedaleko od Otočca, gdje se smjestilo mjesto Kuterevo i u njemu dom za mlade medvjede (medote, kako ih još zovu u tom kraju) koji su tu zaštićeni od svih prijetnji.
Poli salama, koja već 50 godina osvaja svojim okusom, simbolizira trajnost i ljubav prema kvaliteti, baš kao što je i Kuterevo, dom za mlade medvjede, simbol očuvanja prirode. Dok Poli salama generacijama donosi radost na naše stolove, medvjedi u Kuterevu obogaćuju naše živote i trebaju našu pažnju kako bi i buduće generacije uživale gledajući ih u prirodi. Očuvanje medvjeda u Kuterevu i Poli salama dijele zajedničku nit: važnost dugovječnosti i brige za ono što je dragocjeno.
U nastavku donosimo recept za super back to school zalogaje koji će oduševiti i velike i male ljubitelje dobrih okusa i putovanja.
Poli medote, zalogaji koje ćete obožavati
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Količina: 8 komada
Sastojci:
- lisnato tijesto (pakiranje od 275 g na tuljku)
- Poli classic kobasica (550 g)
- Poli hrenovke Mini
- umak od rajčice
- prstohvat soli
- 10 dag sira (mozzarella ili cheddar, a može i kombinacija)
- 10 kom crnih maslina
Priprema:
- Lisnato tijesto odmotati pa čašom raditi veće krugove u tijestu (paziti da se ne pritisne do kraja). Potom uzeti čep ili malu okruglu modlicu pa njome na vrhu velikog kruga napraviti dva manja kruga kako bismo dobili medine uši.
- Višak lisnatog tijesta ukloniti kako bi ostali samo oblici koje ste izradili.
- Na male krugove koji predstavljaju uši, staviti po kolutić narezane Poli hrenovke.
- U umak od rajčica dodati prstohvat soli i promiješati pa žličicom nanijeti sve na veći krug koji smo izradili. Posuti krug ribanim sirom.
- Staviti medote u lim za pečenje (ja sam ih ostavila na papiru koji sam dobila uz lisnato tijesto kako se oblik ne bi promijenio) i peći na 180 °C 15-ak minuta (ovisno o pećnici).
- Dok se medote peku, za to vrijeme pripremiti ostale sastojke – Poli Classic kobasicu narezati na šnite, sir malom modlicom ili čepom izrezati u obliku malog kruga, a crne masline izrezati tako da im se odreže vrh kako bi se dobile male „kapice“ koje će poslužiti kao nos. Od maslina napraviti i male kružiće koji će poslužiti kao oči.
- Kada su medote pečene, izvaditi ih, ohladiti pa na njih staviti Poli Classic kobasicu, sir i masline te poslužiti.
Sretan povratak u školske klupe i dobar tek!
Ovaj sadržaj nastao je u suradnji s brendom Poli prema najvišim profesionalnim standardima portala Family Welcome.