Uz pažljivo planiranje i pripremu, putovanje s djecom može biti ugodno iskustvo bez obzira na njihove prehrambene potrebe. Bezglutenski obroci ne moraju biti komplicirani i ne ukidaju mogućnost uživanja u samom jelu. Muffini od bundeve su samo jedan od mnogih primjera kako možete pripremiti ukusan i zdrav međuobrok i uživati u njemu dok ste na putovanju.
Kako biste osigurali da vaša djeca dobiju potrebne hranjive tvari tijekom putovanja, predstavljamo vam recept za ukusne muffine od bundeve i savjete kako ih kombinirati na putovanju. Ovi muffini od bundeve su ne samo ukusni, već i bogati hranjivim tvarima. Bundeva je odličan izvor vitamina A, C i K, a također sadrži vlakna koja su važna za probavu.
Kako muffine kombinirati na putovanju?
Pakirajte ih za put: Muffine možete unaprijed pripremiti i spakirati u zatvorenu kutiju ili vrećicu. Idealni su za grickanje tijekom vožnje ili u pauzi na putu.
Dodajte svježe voće: Poslužite muffine s narezanim svježim voćem poput jabuka, naranči ili grožđa kako biste obogatili hranjivost obroka.
Mliječni kefir ili jogurt: Kako biste dodali dodatnu dozu dobrih bakterija i nutrijenata, muffine možete kombinirati s kefirom ili jogurtom.
Muffini od bundeve bez glutena
Količina: Ova smjesa je dostatna za 16 muffina.
Vrijeme pripreme: 30 min
Sastojci:
- 175 g domaćeg kefira ili jogurta
- 45 g maslaca
- 200 g pečene bundeve
- 185 g mješavine brašna za kruh bez glutena
- 2 jušne žlice meda
- 1 čajna žlica sode bikarbone
- 1 čajna žlica praška za pecivo
- 1 jaje
- 1 čajna žlica cimeta
- 1 čajna žlica mješavine začina za medenjake (cimet, muškatni orah, đumbir, klinčić)
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 190 °C .
- U većoj posudi pjenasto umutite jaja i med.
- U blenderu izmiksajte kefir, pečenu tikvu i začine. Umiješajte u smjesu od jaja i meda i dodajte otopljeni maslac. Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu te miksajte u jednoličnu smjesu.
- Smjesu dodajte žlicom u kalupe za muffine.
- Pecite 20 – 25 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu muffina ne bude čista.
- Izvadite iz pećnice i ostavite ih da se potpuno ohlade.