Zamamni zalogaji za nadolazeće blagdane: Mini baklave od lisnatog tijesta s pistacijom i lješnjakom

Mini baklave od lisnatog tijesta. (Foto: Petra Sabljić)

Krećemo sa stilom u novi tjedan, a kako se bliže blagdani, na našem stolu sve se češće nalaze slastice i recepture koje isprobavamo za iznenadne goste. Među njima je i omiljena baklava s pistacijom i lješnjakom, a ako nemate puno vremena za njihovu pripremu, ovaj recept idealna je zamjena. Sigurni smo da će vas kombinacija prženih lješnjaka, pistacija i meda zamotanih u toplo lisnato tijesto očarati. Evo kako ih pripremiti u manje od pola sata. 

Istražite ljepotu Europe kroz neke od najuzbudljivijih šetnji među krošnjama, uživajući u raznovrsnim zabavnim aktivnostima

Mini baklave od lisnatog tijesta
Mini baklave od lisnatog tijesta. (Foto: Petra Sabljić)

Mini baklave od lisnatog tijesta punjene pistacijom i lješnjakom

Količina: 20 malih baklava

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Sastojci:

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta (na tuljku)
  • 3 šake prženih usitnjenih lješnjaka (možete i orahe po želji)
  • 3 šake slanog usitnjenog pistacija
  • 2 žličice meda
  • 40 g otopljenog maslaca
  • žumanjak za premazivanje baklava

Priprema:

  1. Lisnato tijesto odmotamo te prerežemo na pola po dužini kako bismo dobili dvije dugačke, debele trake.
  2. Usitnimo prženi lješnjak i pistacije (ja ostavim malo krupnije) pa pomiješamo, dodamo 2 žlice meda i otopljeni maslac te sve zajedno sjedinimo.
  3. Uz rub svake trake lisnatog tijesta po dužini rasporedimo smjesu koju smo napravili i zamotamo kao roladu, režemo na manje pravokutnike kako bismo dobili male baklave.
  4. Svaku baklavu premažemo sa žumanjkom, po želji pospemo malo pistacija po vrhu pa stavimo peći na 180 °C oko 15 minuta (ovisno o pećnici).
  5. Kada su baklave pečene, poslužimo i uživamo u okusima.

Dobar tek i javite nam dojmove!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci